Po kronometru v Kaliforniji v rumenem Bennett

Novozelandec George Bennett je s četrtim mestom na kronometru prevzel vodstvo v skupnem seštevku dirke po Kaliforniji.

Objavljeno
20. maj 2017 10.20
Tour of California Cycling
N. Gr.
N. Gr.

Bear Lake - Američani so stiskali pesti, da bi bil Andrew Talansky tisti, ki bo uspel prevzeti rumeno majico z ramen Rafala Majke, na koncu pa se je nekoliko presenetljivo z odlično vožnjo na čas izkazal George Bennett, ki je na odlični poti do končne zmage. 

Enaindvajset kilometrov dolg, povsem ravninski kronometer je dobil mladi up ekipe Sky Jonathan Dibben, drugi in tretji pa sta bila ameriška specialista za kronometer Brent Bookwalter in Andrew Talansky. Američani bodo na domači dirki najvišje ravni spet ostali brez skupnega zmagovalca, je pa Talansky z zmago v skupnem seštevku ohranil čast domačinov na dirki po Kaliforniji.

»Težko verjamem, da sem odpeljal tako dobro, zagotovo nisem pričakoval, da bom po današnjem dnevu v rumenem. Visoka nadmorska višina mi je povzročala nekaj težav, a sem se vseeno počutil dobro. Nisem slišal, kaj mi iz avta govorijo po radiu, a je na polovici proge direktor začel vpiti in takrat sem vedel, da se nekaj dogaja. Ko sem prečkal ciljno črto, se je nervozno čakanje šele začelo,« je bil izjemno vesel uspeha Bennett.

»Mislim, da je George rekel, da težko verjame. Kaj naj vam rečem šele jaz! Na takšni višini ne smeš v rdeče, ker te takoj kaznuje, zato nisem spremljal številk, vozil sem povsem po občutku. Začel sem prehitro, a sem se boril dalje in na koncu je bilo dovolj celo za zmago,« je bil zadovoljen tudi Dibben. 

Edini Slovenec na dirki po Kaliforniji Marko Kump (UAE) je današnjo preizkušnjo končal na 87. mestu, za zmagovalcem je zaostal 3:07 minute.

Povzetki kraljevske etape: