Po Slovaški: Tratnik ostaja v majici vodilnega

Na dirki Po Malopoljski se je z drugim mestom izkazal kolesar Adrie Mobil Gašper Katrašnik, v Avstriji pa Luka Čotar.

Objavljeno
10. junij 2017 11.13
J. P.
J. P.

Ljubljana - Včeraj so bili slovenski kolesarji aktivni na številnih dirkah po Evropi, ne zgolj na francoskem Kriteriju Dauphine in državnem prvenstvu v vožnji na čas v okviru Maratona Franja. Tako sta na drugi etapi slovaškega toura, na 172 kilometrov dolgi progi med Bansko Bystrico in Nitro, Jan Tratnik (CCC Sprandi Polkowice) in Matej Mugerli (Amplatz-BMC), končala v najboljši trojici, ciljno črto pa prečkala v času zmagovalca, Italijana Mattea Malucellija (Androni Giocatolli).

Slovenski uspeh je z devetim mestom dopolnil Mugerlijev moštveni kolega Rok Korošec, ki je bil tudi del glavnine, enako kot še tretji član Amplatza Andi Bajc, ki je bil 44., in Uroš Repše (Meridiana Kamen), ki je zaokrožil stoterico. V skupni razvrstitvi je 27-letni Tratnik, sicer najhitrejši na sredinem prologu, zadržal majico vodilnega z dvajsetimi sekundami naskoka pred prvim izzivalcem, Čehom Josefom Černyjem (Elkov-Author).

Dirko Po Malopoljski pa je uspešno odprl kolesar Adrie Mobil Gašper Katrašnik, ki je v uvodni etapi na 123 kilometrov dolgi progi med Alwernio in Trzebinio zasedel drugo mesto z enakim časom kot zmagovalec, Poljak Kamil Zielinski (Domin). Njegov ekipni sotekmovalec Žiga Grošelj je bil 33., ravno tako v času zmagovalca, medtem ko je Gorazd Per na 66. mestu zamudil dvanajst sekund.

Svoje zastopnike ima slovensko kolesarstvo tudi na osmi izvedbi avstrijske preizkušnje Oberösterreichrundfahrt. V drugi etapi na 192,1 kilometra dolgi stezi od Welsa do Obernberga se je zmage veselil član Tirola, Italijan Filippo Fortin, 21-letni Luka Čotar pa je končal na tretjem mestu. Tadej Logar je bil na 42. mestu prepočasen za sedem sekund, Matej Drinovec pa na 69. mestu za 43 sekund.