Po Sloveniji: Orica pošilja v boj tudi Mezgeca

Kot že štirikrat doslej bo avstralska kolesarska ekipa Orica-Scott znova med udeleženkami 26. izvedbe »slovenske pentlje«.

Objavljeno
08. junij 2017 14.48
J. P.
J. P.

Ljubljana - Kot že štirikrat doslej bo avstralska kolesarska ekipa Orica-Scott tudi letos med nastopajočimi na 26. izvedbi preizkušnje Po Sloveniji, ki bo na sporedu med 15. in 18. junijem. Pričakovano je mesto v njeni zasedbi našel tudi naš šprinter Luka Mezgec, ki doma še čaka na prvo etapno zmago, enako bodo med udeleženci tudi zmagovalec lanske uvodne etape, Belgijec Jens Keukeleire, in skupno drugouvrščeni Avstralec Jack Haig.

V minulih petih sezonah Orice na »slovenski pentlji« ni bilo zgolj predlani, najuspešnejša pa je bila torej lani, ko je Haig v skupni razvrstitvi zaostal zgolj za Estoncem Reinom Taaramäejem. Letos bodo barve avstralskega moštva pri nas branili še Španec Ruben Plaza Molina, Danec Christopher Juul-Jensen, Nemec Roger Kluge in Avstralca Mitchell Docker in Michael Hepburn. Orica se je doslej na dirki Po Sloveniji poleg ene skupne veselila tudi štirih etapnih zmaga - leta 2012 Daryl Impey, leta 2013 Svein Tuft in Burt Lancester, leta 2014 pa Michael Maathews.