Polanc ni niti doma ničesar prepustil naključju

Državni prvaki v vožnji na čas so še Izidor Penko med ml. člani, Urša Pintar med članicami, Urška Žigart med ml. članicami.

Objavljeno
10. junij 2017 00.24
J. P.
J. P.

Ljubljana - Kolesarska državna prvaka v vožnji na čas sta Jan Polanc in Urša Pintar. Junak letošnjega Gira, na katerem je vpisal etapno zmago, je na 44 kilometrov dolgi progi med Ljubljano in Domžalami prvega izzivalca Gregorja Gazvodo ugnal za debelo minuto in tri četrt (1:46). Državno prvenstvo so sicer izpeljali v sklopu 36. Maratona Franja, štart in cilj proge za (mlajše) člane sta bila pred Kristalno palačo v BTC Cityju, obrat pa v Domžalah.

Polanc, član moštva UAE Emirates, je bil na štartu edini Slovenec, ki brani barve moštva svetovne serije, potem ko je David Per iz Bahraina Meride udeležbo danes odpovedal. V konkurenci elite se je za naslov usekala zgolj trojica, zmagovalec je ciljno črto prečkal v času 50:03, drugouvrščeni član Adrie Mobil Gazvoda s časom 51:49, tretji Marko Pavlič (Meblojogi Kult Solkan) pa s 53:27.

Med dekleti je bilo na štartu dirke, ki je ponudila tudi boj za točke za lestvico UCI, 26 tekmovalk, v mednarodni konkurenci se je zmage veselila Belgijka Ann-Sophie Duyck (Drops) pet sekund pred članico zasedbe BTC City Ljubljana, Poljakinjo Eugenio Bujak, naslov državne prvakinje je ubranila Urša Pintar pred Polono Batagelj. Med mlajšimi člani si je tekmece pokoril Izidor Penko (52:27) iz ljubljanskega Roga, med mlajšimi članicami pa Urška Žigart iz BTC Cityja.