Ponoreli voznik namerno zbil Chrisa Frooma

Izkušeni kolesar moštva Sky, trikratni zmagovalec Toura, jo je k sreči odnesel brez poškodb, od kolesa pa ni ostalo veliko.

Objavljeno
09. maj 2017 14.01
afp*FRA-SUI-TDF2016-DEPARTURE
J. P.
J. P.

London − Trikratni zmagovalec slovitega Toura, izkušeni britanski kolesar Christopher Froome, član moštva Sky, ki bo prihodnjo soboto dopolnil 32 let, je bil med treningom na jugu Francije očitno hud trn v peti razjarjenemu vozniku avtomobila, k sreči pa jo je v nerazumljivi nezgodi hudo skupilo le njegovo kolo, kar je danes javno obelodanil tudi na družbenem omrežju.

Podivjani voznik je poskušal Frooma na vsak način, zlepa ali zgrda, prehiteti, ker pa se mu to ni posrečilo, mu je sledil celo na pločnik, ga hladnokrvno in namerno zbil s kolesa in prostodušno odpeljal naprej. »Pravkar me je zbil nestrpen voznik, ki mi je sledil na pločnik. Na srečo je z menoj vse v redu, kolo pa je 'totalka'. Voznik se je odpeljal dalje,« je tvitnil Britanec, ki je imel torej srečo v nesreči, da jo je odnesel brez prask. 

Popolnoma drugače se je žal 22. aprila letos razpletla huda nesreča Astaninega kolesarja Micheleja Scarponija, ki ga je med vožnjo za trening v bližini doma zbil kombi, trka pa izkušeni 37-letni Italijan ni preživel, kljub takojšnji zdravniški pomoči je preminil na kraju nesreče.