Prvi dopinški incident že pred Girom

Italijanska kolesarja Nicola Ruffoni in Stefano Pirazzi sta oddala pozitivna vzorca, zato jutri ne bosta štartala.

Objavljeno
05. maj 2017 01.17
N. Gr.
N. Gr.

Alghero - Organizatorji dirke po Italiji si zagotovo niso želeli takšnega uvoda v stoto izvedbo rožnate pentlje. Kolesarja ekipe Bardiani CSF Nicola Ruffoni in Stefano Pirazzi sta v dneh pred Girom oddala pozitivna vzorca, jemala naj bi prepovedan rastni hormon peptide. Oba sta bila pozitivna na testiranju med treningom za dirko po Italiji.

Oba kolesarja sta zlorabljala isto snov in dirkata za isto ekipo, zato je povsem mogoče, da bodo komisarji dirke na čelu z direktorjem Maurom Vegnijem sprejeli najbolj drastičen ukrep in celotno ekipo Bardiani CSF poslali domov. V vsakem primeru bo ekipa lahko nastopila le s sedmimi kolesarji, saj pravila velevajo, da lahko ekipe v dneh pred štartom zamenjajo le poškodovane kolesarje.

Bardiani je sicer na dirko po Italiji prišel s posebnim povabilom, glede na letošnji incident pa jih vsaj naslednje leto ne bomo več videli na Giru. Organizatorjem sta italijanska kolesarja povzročila nekaj sivih las, a je kljub temu bolje, da so dopinške grešnike odkrili še pred jutrišnjim spektakularnim začetkom centenaria