Roglič tretji v Valencii

Primož Roglič je v drugi etapi kolesarske dirke Volta a Comunitat Valenciana zasedel tretje mesto. Zmagal je Tony Martin.

Objavljeno
02. februar 2017 19.17
suhadolnik franja
N. Gr.
N. Gr.
Alicante - Slovenski kolesar Primož Roglič, ki nastopa za nizozemsko ekipo LottoNL-Jumbo, je v drugi etapi dirke po Valenciji zasedel 3. mesto. Etapo je s samostojnim pobegom v zaključku dobil Nemec Tony Martin, ki si je privozil 11 sekund prednosti pred Pimom Ligthartom in Rogličem. V prvi etapi je LottoNL-Jumbo na ekipnem kronometru zasedel peto mesto z več kot minuto zaostanka, zato Roglič še vedno ni v prvi deseterici v skupnem seštevku, v katerem vodi Greg van Avermaet

Na dirki nastopata tudi Luka Mezgec (Orica-Scott) in Jan Tratnik (CCC Sprandi Polkowice). Mezgec je v današnji etapi zasedel 133. mesto, precej bolje se je odrezal slovenski državni prvak Tratnik, ki je v cilj pripeljal na 14. mestu, le 20 sekund za Martinom. Do konca preizkušnje sta na sporedu še dve razgibani etapi, podobni današnji, in ena povsem gorska z zaključnim vzponom na Lluceno. Če bo Roglič dobro formo zadržal do konca tedna, se mu obeta uvrstitev v prvo deseterico. 

Po Valencii (2.1), 2. etapa (Alicante-Denia, 180.6 km):

1. Tony Martin (Nem, Katjuša) 4;44:35

2. Pim Ligthart (Niz, Roompot) + 0:11

3. Primož Roglič (Slo, LottoNL-Jumbo)

4. David de la Cruz (Špa, QuickStep-Floors)

5. Michele Scarponi (Ita, Astana) - vsi isti čas

16. Jan Tratnik (Slo, CCC) +0:19

141. Luka Mezgec (Slo, Orica-Scott) +12:03

Grivko obračunal s Kittlom

Med tretjo etapo dirke po Dubaju sta se v spor zapletla kolesar Astane Andrij Grivko in nemški šprinter Marcel Kittel (QuickStep Floors), ki je dobil prvi dve etapi na dirki. Kittel se je na odseku, kjer je pihal močan bočni veter, prerinil pred ekipnega kolega Grivka, kar je Ukrajinca spravilo ob živce, zato je s komolcem udaril Kittla in mu prebil arkado. Grivka so organizatorji dirke že diskvalificirali, bržkone ga čaka tudi daljša prepoved nastopanja s strani Mednarodne kolesarske zveze (UCI).

"Marcel Kittel je z ramo najprej močno odrinil mojega ekipnega kolega Dimitrija Gruzdeva, nato pa še mene, zato sem na fizični napad odreagiral s silo. Zaneslo me je, za kar se opravičujem navijačem in organizatorjem, a hkrati menim, da za tako nevarno vožnjo v pelotonu ni prostora, ne glede na to, ali gre za vrhunskega šprinterja ali pa novinca v pelotonu. Pozneje je Kittel večkrat pljunil proti meni, kar prav tako ni športno početje. Kljub vsemu mi je za udarec žal, opravičujem se navijačem in ekipi," je svoj pogled na incident podal Grivko.

Po Dubaju, (2. HC), 3. etapa (Dubaj - Al Aqah, 200 km):

1. John Degenkolb (Nem, Trek-Segafredo)  4;03:08

2. Reinardt Janse Van Rensburg (JAR, Dimension-Data)

3. Sonny Colbrelli (Ita, Bahrain-Merida)

4. Juan Jose Lobato (Špa, LottoNL-Jumbo)

5. Ricardo Minalli (Ita, Astana)

15. Matej Mohorič (Slo, UAE-Abu Dabi)

27. Jan Polanc (Slo, UAE-Abu Dabi) - vsi isti čas

66. Grega Bole (Slo, Bahrain-Merida) +0:13

82. David Per (Slo, Bahrain-Merida) +0:39

88. Luka Pibernik (Slo, Bahrain-Merida) +0:48

119. Borut Božič (Slo, Bahrain-Merida) +13:03