Sobota na Franji: v znamenju otrok in družin

Danes na kolesarskem prazniku družinsko-šolski maraton, preizkušnja za najmlajše in novost, štafetna dirka trojk s Ponyji.

Objavljeno
10. junij 2017 16.11
Maraton Franja
J. P.
J. P.

Ljubljana - Sobota je v sklopu Maratona Franja, ki v že 36. izvedbi mojstrsko združuje rekreativno kolesarjenje in tekmovalno kolesarstvo, že tradicionalno namenjena podmladku in družinam, niti letos ni nič drugače. Tako so danes popoldne, ob 16. uri, s štarta v BTC Cityju (kjer bo tudi cilj) odrinili udeleženci Hofer družinsko-šolskega maratona za vsakogar, ki bodo morali opraviti z nezahtevno skoraj 25 kilometrov dolgo progo brez vzponov. Brezplačni maraton je namenjen družinam z otroki, šolski mladini in kolesarjem začetnikom.

Na svoj račun bodo, kot vsako leto, pol ure pozneje prišli tudi najmlajši, otroškega maratona se lahko udeležijo malčki od tretjega do sedmega leta starosti, krožna proga, ki bo potekala po BTC Cityju (okrog hale A), pa bo dolga 1200 metrov. Ko bodo bodoči kolesarski asi opravili uradni del, jih na osrednjem prireditvenem prostoru čaka še poligon, na katerem se bodo lahko preizkusili v spretnostni vožnji.

Novost letošnje Franje pa je štafetna dirka trojk s kolesi Pony. Vsaka zasedba mora vključevati vsaj eno predstavnico nežnejšega spola, obvezna pa je uporaba enega Ponyja (vsaka trojka ga je dobila v uporabo, uporaba lastnih ni bila dovoljena) na ekipo, ki si ga člani med seboj predajajo, vsak mora prevoziti po en 800-metrski krog od krožišča pri Kristalni palači do krožišča pri Kratochwillu. Zgodnjepopoldanske kvalifikacije so odprle današnji program na Franji, finalna preizkušnja za zmagovalce kvalifikacijskih skupin bo zvečer ob 20. uri.