Spektakel v Medvodah pripadel Roku Korošcu

Kolesar avstrijske ekipe BMC Amplatz Rok Korošec je postal državni prvak v kriteriju v Medvodah.

Objavljeno
03. junij 2017 12.20
suhadolnik franja
Nejc Grilc
Nejc Grilc

Medvode - Nočni kriterij v Medvodah je ena redkih tovrstnih preizkušenj v Sloveniji, le 400 metrov dolg in hiter krog pa je magnet tudi za gledalce. Letos je kriterij štel tudi za naslov državnega prvaka, najhitrejši pa je bil Rok Korošec.

»Težko je bilo, ker sem v Medvode prišel sam in sem moral pokriti vse skoke, ker nisem imel ekipe, da bi mi pomagala. Dirka je bila dolga, konkurenca resda ne najboljša, a nobeni zmagi se ne gleda v zobe,« je po dirki povedal Korošec, na odru za zmagovalce sta mu družbo delala še kolesarja Solkana Marko Pavlič in Primož Obal.

V Medvodah sicer ni bilo najmočnejših slovenskih kolesarjev, a je kriterij kljub temu tako specifična dirka, da nikomur ni lahko priti do zmage. Med mlajšimi člani je bil najhitrejši kolesar domačega Roga Žiga Jerman, ki je tudi v absolutni konkurenci zasedel drugo mesto, tretji je bil mladi kolesar Adrie Jon Božič.

V ženski članski konkurenci je bila najboljša Polona Batagelj iz BTC City Ljubljane, Katjo Jeretino iz Adrie Mobila in Tino Perše, gorsko kolesarko Calcit Bike Teama.

Kolesarska zveza Slovenije je v Medvodah ob tem javno čestitala Janu Polancu za uspehe na dirki po Italiji, že pred tem pa je slovenski selektor Andrej Hauptman zbral del kandidatov za nastope v reprezentančnem dresu. Poleg Polanca so v družbi Hauptmana in predsednika KZS Tomaža Grma nekaj skupnih kilometrov naredili še Luka Mezgec, Kristijan Koren, Matej Mohorič, Jan Tratnik in Luka Pibernik.