Štangelj bo v Slovenijo pripeljal Pibernika, Božiča, Pera in Novaka

Prihodnji konec tedna bo med 15. in 18. junijem potekala kolesarska dirka Po Sloveniji.

Objavljeno
09. junij 2017 14.38
Šport
A. V., STA
A. V., STA
Ljubljana - Prihodnji konec tedna bo med 15. in 18. junijem potekala kolesarska dirka Po Sloveniji. Športni direktor ekipe Bahrajn Merida Gorazd Štangelj bo na slovensko pentljo pripeljal močno moštvo, v kateri bodo kar štirje domači kolesarji. Pedala po Sloveniji bodo poganjali tudi Borut Božič, Luka Pibernik, David Per in Domen Novak.

Ekipo Bahrajn Meride bodo za dirko Po Sloveniji sestavljali Italijan Sonny Colbrelli, Borut Božič, Domen Novak, Luka Pibernik, Belorus Kanstancin Sjucu, David Per, Španec Ion Insausti in Italijan Giovanni Visconti.

Štangelj, ki je iz Novega mesta, kjer se bo končala zadnja, četrta etapa dirke po Sloveniji, je ob tem dejal: "Radi bi zmagali vsaj na eni od etap, računam na Sonnyja Colbrellija, a najbolj pomembno je, da se dobro pripravi na dirko po Franciji. Novak se bo boril za skupno uvrstitev do petega mesta, tudi Visconti, Sjucu bosta lovila etapne zmage, enako pričakujem od Pibernika, Božiča in Pera, ki bodo v vlogi pomočnikov."

Domen Novak, najboljši mladi kolesar slovenske dirke leta 2015, je pred dirko dejal: "Boril se bom za belo majico in čim višje mesto v skupni razvrstitvi. Imamo močno ekipo in menim, da lahko osvojimo kakšno etapo. Sonny bo glavni adut in preostali del moštva je dobro pripravljen, zato menim, da lahko posežemo visoko tudi v ekipni razvrstitvi."