Stefan Küng dobil skrajšano etapo, Roglič in Špilak v glavnini

Skrajšana etapa na kolesarski dirki po Romandiji je po dolgem pobegu pripadla Švicarju Stefanu Küngu.

Objavljeno
27. april 2017 20.13
Switzerland Cycling Tour De Romandie
N. Gr.
N. Gr.

Bulle - Na dirki po Romandiji vreme kolesarjem res ni naklonjeno, tokrat je na začetku glavnino pričakal dež, pomešan s snegom. Organizatorji so se odločili, da bodo dolg začetni spust raje izpustili in posledično je bila etapa dolga le nekaj manj kot 140 kilometrov.

Ubežna četverica si je privozila že dobrih pet minut prednosti, v katastrofalnih razmerah pa tudi glavnina ni funkcionirala tako, kot bi mogla. Že 20 kilometrov pred ciljem je bilo jasno, da peloton na čelu s kolesarji Bahrain Meride ubežnikov ne bo ujel, ostal jim je le še šprint za nižja mesta. 

Dolg ciljni šprint je na koncu pripadel domačinu Stefanu Küngu (BMC Racing), ki je bil boljši od Andreja Grivka. Primoža Rogliča je ekipa LottoNl-Jumbo varno držala v ospredju, etapo je v zavetju glavnine zaključil na 20. mestu, z enakim časom sta čez ciljno črto pripeljal tudi Simon Špilak in Jani Brajkovič, Kristjan Koren pa slabe tri minute in pol za njima.

Jutrišnja razgibana etapa naj bi bila namenjena ubežnikom, a glede na to, da so šprinterji svojo priložnost zamudili že danes, je jutri najbrž ne bodo izpustili iz rok. Glavnino sicer čakajo štirje vzponi tretje kategorije.