Tom Dumoulin: Primož Roglič bo dirkal po Španiji

Moštveni kolega najboljšega kolesarja na svetu pri Jumbo Visma je razkril, da bosta na Vuelti tekmovala kot na dirki po Franciji.

Objavljeno
06. oktober 2020 07.56
Posodobljeno
06. oktober 2020 09.09
Po besedah moštvenega kolega pri Jumbo Visma Toma Dumoulina bo lanski zmagovalec dirke po Španiji Primož Roglič tekmoval tudi na letošnji Vuelti. FOTO: Oscar Del Pozo/AFP
G. N., STA
G. N., STA
Ljubljana - Najboljši kolesar na svetu Slovenec Primož Roglič, ki je v nedeljo osvojil prestižno enodnevno klasiko Liege – Bastogne – Liege, bo tudi letos nastopil na španski Vuelti, piše MMC. Novico, da bo Roglič tekmoval na dirki po Španiji, ki jo je lani osvojil, je za nizozemsko televizijo razkril njegov moštveni kolega Tom Dumoulin.

Kot poročanje nizozemske televizije povzema MMC, je nizozemski kolesarski zvezdnik Dumoulin v TV-oddaji razkril načrte Jumbo-Visme za špansko pentljo: »Če bom boljši na Vuelti, bo vozil zame, če pa bo Primož znova boljši, potem bomo imeli isti scenarij kot na dirki po Franciji.«

image
Nekdanji zmagovalec dirke po Italiji Tom Dumoulin je razkril Rogličeve načrte. FOTO: Marco Bertorello/AFP


»Nočem voziti zase in končati na sedmem mestu, če bi bil on pa četrti, pri čemer mu pa sam ne bi prav nič pomagal,« je za TV-omizjem poudaril Dumoulin.

Letošnja 75. dirka po Španiji je zaradi koronavirusne pandemije prestavljena iz konca avgusta na konec kolesarske sezone. Start dirke bo 20. oktobra v Baskiji, po le 18 etapah pa se bo španska pentlja, ki se delno prekriva z Girom, v Madridu končala 8. novembra.