Tudi deseta Dirka okoli Slovenije s startom in ciljem v Postojni

Dirka okoli Slovenije se bo začela 11. maja, ob 19. uri, v središču Postojne, na Titovem trgu.

Objavljeno
13. april 2017 19.00
iza/po sloveniji
A. V.
A. V.
Ljubljana - Dober mesec dni pred začetkom jubilejne desete Dirke okoli Sloveniji (DOS) je organizacijska ekipa ultra kolesarske dirke predstavila letošnjo prireditev, ki se bo odvijala od 11. do 14. maja. Na kolesarsko traso po Sloveniji v dolžini 1200 kilometrov se bo podalo 47 kolesarjev iz enajstih različnih evropskih držav.

Novi direktor dirke Dejan Gorenc je bil zadovoljen s številom prijavljenih, hkrati pa je dodal, da bo dirka v letu 2017 zadihala z novimi pljuči s popolnoma prenovljeno organizacijsko ekipo.

"Želja nove ekipe je uspešno izpeljati dirko, kot je bila praksa iz prejšnjih let. Vpeljali bomo nekaj novosti in poenostavili nekaj vsebin, na katere so nas že nekaj časa opozarjali tekmovalci. Imamo polno idej in novitet, vendar vseh še ne bomo razkrili na letošnji tekmi. Nekatere morajo še nekoliko dozoreti in menim, da jih bomo večino realizirali že v letu 2018," je dejal Gorenc.

Dirka okoli Slovenije se bo začela 11. maja, ob 19. uri, v središču Postojne, na Titovem trgu, kjer bo tri dni pozneje tudi cilj.