Valverdeju etapa in vodstvo, Mohorič peti v etapi in skupno

Osem kilometrov pred ciljem se je prvič pokazal Mohorič, se za nekaj trenutkov preselil na čelo skupine, a se kmalu pomaknil v skupino.

Objavljeno
20. marec 2018 19.45
A. V., STA
A. V., STA
Barcelona - Španski kolesar Alejandro Valverde je zmagovalec druge etape dirke svetovne serije po Kataloniji, ki se je po 175,6 kilometra končala v Vallsu. Lanski skupni zmagovalec katalonske pentlje je prevzel tudi skupno vodstvo. Tako kot v ponedeljek je znova nase opozoril Matej Mohorič, ki je v sprintu skupine favoritov osvojil peto mesto.

Južnoafričan Daryl Impey je bil drugi, Avstralec Jay McCarthy pa tretjega.

Etapa je dobila razplet na zadnjem spustu dneva s Col de Lilla. Takrat so spredaj ostali najmočnejši kolesarji.

Osem kilometrov pred ciljem se je prvič pokazal Mohorič, se za nekaj trenutkov preselil na čelo skupine, a se kmalu pomaknil nazaj v skupino. V zadnjih nekaj sto metrih je bil spet povsem v ospredju, videti je bilo, da pripravlja sprint za moštvenega kolega pri Bahrain-Meridi, Italijana Enrica Gasparotta, a je nekdanji svetovni prvak med mladinci in mlajšimi člani končal pred njim.

Mohorič je po devetem mestu v prvi in petem v drugi etapi napredoval tudi v skupnem seštevku. Po dveh od sedmih etap je peti, 12 sekund za Valverdejem, zvezdnikom ekipe Movistar. Drugi je McCarthy s štirimi sekundami zaostanka, tretji Impey s šestimi, četrti pa Kolumbijec Nairo Quintana z enajstimi.