Znova rekordno Franjo bodo popestrili ponyji

36. kolesarski maraton Franja BTC City se ima zgoditi med 9. in 11. junijem, prijavljenih je že okrog 8000 udeležencev.

Objavljeno
16. maj 2017 16.17
Maraton Franja
J. P.
J. P.

Ljubljana − Prireditelji letošnjega 36. kolesarskega maratona Franja BTC City med 9. in 11. junijem znova pričakujejo rekordno udeležbo (številka udeležencev se že giblje okrog 8000), saj gre za »največji in najlepši kolesarski maraton na svetu«. Njegov idejni oče Tone Fornezzi - Tof bo šel letos na pot s ponyjem.

Franja se bo že drugo leto zapored začela z 21,2 kilometra dolgim kronometrom med Ljubljano in Domžalami, ki se ga bodo udeležili tudi kolesarji, ki se bodo merili za naslove državnih prvakov. V soboto bosta na sporedu družinsko-šolski maraton (25 km) in preizkušnja najmlajših (1,5 km), za popestritev programa pa bo poskrbela novost − štafetna dirka trojk s kolesi pony po Ameriški aveniji v BTC Cityju. Vrhunec prireditve bo nedeljski del z velikim (156 km) in malim maratonom (97 km).

Dogodek, ki je bil prvič z okrog 700 udeleženci izveden 22. julija 1982 pod taktirko pokojnega Zvoneta Zanoškarja na Tofovo pobudo, pripravlja Kolesarsko društvo Rog ob podpori družbe BTC, Mestne občine Ljubljana in številnih drugih pokroviteljev. »Velika zahvala gre 1800 ljudem v organizaciji prireditve, navdušeni smo nad tako izkušeno ekipo z vrhunskim direktorjem Gorazdom Penkom na čelu,« poudarja Jože Mermal, predsednik uprave BTC, ki Franji že vrsto let stoji ob strani.