Vuelta: Quintana po novem padcu odstopil, v rdečem Contador

Po padcu v 11. etapi kolesarske dirke po Španiji je nastope končal eden od favoritov za zmago Kolumbijec Nairo Quintana.

Objavljeno
03. september 2014 17.50
CYCLING-ESP-TOUR
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Madrid − Po hudem padcu v 10. etapi dirke po Španiji je odstopil eden izmed glavnih favoritov za skupno zmago − 24-letni Kolumbijec Nairo Quintana. Zmagovalec letošnje dirke po Italiji je bil eden izmed kolesarjev, ki so bili udeleženi v skupinskem padcu 20 kilometrov po začetku 153,4 kilometra etape od Pamplone do San Miguela de Aralarja.

Kolumbijec je imel precej smole že med 10. etapo, ko se je zaletel v zaščitno ograjo in padel med posamično vožnjo na čas ter tako zapravil rdečo majico vodilnega. Po drugem padcu v dveh dneh je nato vseeno štartal v današnji 11. etapi, a nato po približno 20 kilometrih po novem padcu odstopil in odšel v bolnišnico na preiskave.

»Quintana je čutil bolečine v desni rami, zato smo ga odpeljali v bolnišnico, kjer ga bodo pregledali, ali ni utrpel zloma,« so sporočili iz njegovega moštva Movistar.

Z odstopom Kolumbijca se nadaljuje trend odstopov favoritov na velikih dirkah, na dirki po Franciji sta, denimo, hitro končala Chris Froome in Alberto Contador, ki zdaj v Španiji nosi majico vodilnega.

Aru zmagovalec 11. etape

Zmagovalec 11. etape je postal član Astane Italijan Fabio Aru in dokazal, da v vrhunski formi ni bil le na dirki po Italiji, ko je osvojil tretje mesto v skupnem seštevku Gira, temveč je izvrstno formo prihranil tudi za Vuelto. Za šest sekund je ugnal španskega asa Alejandra Valverdeja (Movistar).

Španec Alberto Contador (Saxo-Tinkoff) je s četrtim mestom ubranil rdečo majico vodilnega v skupnem seštevku Vuelte. Z istim časom kot Contador so v cilj prikolesarili še Španec Joaquim Rodriguez (Katjuša) in Contador. Sekundo počasnejši je bil zmagovalec lanskega Toura Britanec Chris Froome.

 

Po Španiji, 11. etapa, Pamplona - San Miguel de Aralar (153,4 km)

1. Fabio Aru (Ita/Astana) 3:41:04

2. Alejandro Valverde Belmonte (Špa/Movistar) + 0:06

3. Joaquin Rodriguez Oliver (Špa/Katjuša)

4. Alberto Contador Velasco (Špa/Tinkoff-Saxo) isti čas

5. Christopher Froome (VBr/Sky) 0:07

6. Rigoberto Uran Uran (Kol/Omega Pharma-Quick-Step) 0:13

7. Samuel Sanchez (Špa/BMC) 0:15

8. Daniel Martin (Irs/Garmin Sharp) isti čas

9. Daniel Navarro Garcia (Špa/Cofidis) 0:16

10. Robert Gesink (Niz/Belkin) 0:21

 

Skupno:

1. Alberto Contador Velasco (Špa/Tinkoff-Saxo) 40:26:56

2. Alejandro Valverde Belmonte (Špa/Movistar) + 0:20

3. Rigoberto Uran Uran (Kol/Omega Pharma-Quick-Step) 1:08

4. Christopher Froome (VBr/Sky) 1:21

5. Joaquin Rodriguez Oliver (Špa/Katjuša) 1:35

6. Samuel Sanchez (Špa/BMC) 1:52

7. Fabio Aru (Ita/Astana) 2:13

8. Winner Anacona Gomez (Kol/Lampre-Merida) 2:22

9. Robert Gesink (Niz/Belkin) 2:55

10. Damiano Caruso (Ita/Cannondale) 3:51