Z Brajkovičem optimistično v novo sezono

Novomeška kolesarska ekipa Adria Mobil je v prostorih kluba predstavila načrte za sezono in povratnika Janija Brajkoviča.

Objavljeno
22. februar 2018 20.32
Nejc Grilc
Nejc Grilc

Novo mesto - Novomeščani so zadnje dni pred pričetkom domače sezone izkoristili za predstavitev zasedbe, ki bo v letošnji sezoni branila barve Adrie Mobil. Največ pozornosti je bilo namenjene povratniku v Novo mesto Janiju Brajkoviču, ki je zavrnil nekaj ponudb iz tujine, pri Adrii pa bo skupaj z Juretom Golčerjem in Radoslavom Rogino sestavljal izkušeno navezo, ki verjame, da v kolesarstvu še ni rekla zadnje besede.

»Letos imam znova boljši občutek glede ekipe. Po malce slabši sezoni imamo nov zagon in motivacijo. Za nami so določene spremembe, zdaj pa pričakujemo da bomo dobro delovali in da bomo dobra ekipa,« je pred sezono optimističen Rogina. Novomeščani so se sicer že predstavili na dveh dirkah, na Cipru so blesteli Jon Božič s skupno zmago, Dušan Rajović z etapno in Gašper Katrašnik z zeleno majic, v Poreču minuli konec tedna pa je Jure Golčer težko dirko v dežju končal na petem mestu. Pred Golčerjem je le še pol sezone v tekmovalnem kolesarstvu, nato bo kolo postavil v kot.

V letošnji sezoni je ekipa doživela nekaj sprememb. Iz mladinskih vrst se je članom pridružil Aljaž Jarc, prihaja tudi Saad Alsaadi iz Bahraina, dvanajsterico kolesarjev pa bo vodil Srečko Glivar, saj se je Boštjan Mervar poslovil od kolesarstva. Brajkovič zaenkrat še ne trenira z ekipo, saj je doživel avtomobilsko nesrečo, a se bo po podatkih iz kluba kmalu vrnil na kolo. 

Jani Brajkovič bo nedvomno prvo ime ekipe v sezoni 2018. Foto: Vid Ponikvar/Sportida

»V lanski sezoni je ekipa nabirala dragocene izkušnje, zdaj pa se je z Janijem Brajkovičom še močno okrepila in prepričan sem v nove uspehe. Zelo smo zadovoljni s končno obliko ekipe, je boljša in tudi številčnejša od prvih pričakovanj. Zdaj je tudi znotraj ekipe večja konkurenca in večja borba za nastope na dirkah,« je s sestavo ekipe zadovoljen direktor Bogdan Fink. 

Po zmagovitem nastopu na Cipru je Glivar zelo jasen glede svojih ambicij: »Moj moto je zmaga. V kolesarstvu šteje samo zmaga, drugih mest se praktično se ne veselimo. Sezono smo začeli z zmago in upam, da jih bo še veliko. S takšno miselnostjo bomo štartali tudi na jubilejni Po Sloveniji, vendar se zavedamo, da je to vedno večja dirka in je zelo težko zmagati. Zagotovo pa se bomo borili!«

Srečko Glivar je novi trener Novomeščanov. Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Za konec je s pozitivnimi novicami za dobro vzdušje pred začetkom domače sezone na nedeljski VN Izole poskrbela še direktorica Adrie Mobil Sonja Gole: »Tudi za podjetjem Adria Mobil je leto velikih sprememb, zdaj imamo novega lastnika, pri katerem zelo dobro poznajo našo panogo in nam priznavajo dobro delovanje in tudi veliko mero avtonomiije, hkrati pa skupaj izkoriščamo vse sinergije. Lahko povem, da bo Adria Mobil tudi v okviru nove družine podpirala kolesarski klub in sodelavce kluba, ki si prizadevajo ne samo zmagovati, ampak tudi sodelovati.«