Žakljeva po pričakovanjih, a brez presežka

Tanja Žakelj je drugo tekmo svetovnega pokala v olimpijskem krosu končala na solidnem 17. mestu. 

Objavljeno
28. maj 2017 17.37
N. Gr.
N. Gr.
Albstadt - Tanja Žakelj je na drugi dirki svetovnega pokala v olimpijskem krosu v nemškem Albstadtu osvojila 17. mesto, kar je sicer njena najboljša uvrstitev na tem prizorišču v zadnjih treh letih. Svoje prve zmage v svetovnem pokalu in tudi prve ukrajinske se je veselila Jana Belomojna. Belomojna je bila na koncu za 16 sekund hitrejša od Poljakinje Maje Wloszczowske in za 23 od Švicarke Jolande Neff.

Tanja Žakelj, članica edine slovenske profesionalne ekipe Unior Tools, je na koncu za zmagovalko zaostala 5:31 minute in v cilj prišla za svetovno prvakinjo Danko Anniko Langvad, zmagovalko prve dirke pred tednom dni v Novem Mestu na Češkem.

»Nisem si ustvarjala pričakovanj, želela sem si dirkati tako kot prejšnji vikend v Novem Mestu. Super je bilo, ko sem bila v startnem krogu zraven. A nisem imela pravih nog. Nimam si kaj očitati. V dirko sem vložila več truda kot v Novem Mestu, s tem moram biti zadovoljna. Na malo slabši rezultat je malo vplivala tudi vročina, ki je letos še nisem vajena. Imele smo tudi zelo dolgo dirko. Zdržala sem, čeprav sem vmes mislila, da ne bom zaključila dirke. V glavi sem si govorila: 'Pedaliraj po najboljših močeh'. V športu je odvisno tudi od dneva. V Novem Mestu sem imela super dan, danes veliko slabšega. Bistvo je, da sem dala vse od sebe, s 17. mestom moram biti zadovoljna,« je dejala slovenska državna prvakinja.

Gorske kolesarke naslednja dirka čaka v začetku julija v andorskem Vallnordu, svetovni pokal pa se sicer nadaljuje že v začetku junija, vendar bo takrat v Fort Williamu na Škotskem dirka v spustu.

»Sledi malo premora in čim boljše načrtovanje za naslednje pokale. Motivirana sem. Vem, da sem lahko zraven. V Novem Mestu sem pokazala super dirko, danes sem pokazala, da sem lahko po startu zraven najboljših. Pozitivne stvari bom potegnila ven in delala na tem, da na enem od svetovnih pokalov sestavim vrhunsko dirko,« so želje Žakljeve.

Nekdanja zmagovalka svetovnega pokala je po dveh od šestih dirk za svetovni pokal 16. s 157 točkami, vodstvo je prevzela Belomojna, ki ima 390 točk.