Zletel na glavo v ograjo in jo odnesel brez zlomov

Po hudem padcu na uvodni etapi, vožnji na čas, kolesarske dirke po Italiji je rentgen razkril, da se Miguel Angel Lopez ni huje poškodoval.

Objavljeno
04. oktober 2020 10.27
Posodobljeno
04. oktober 2020 10.28
Dirka po Italiji se je začela spektakularno in tudi s hudim padcem enega od favoritov Kolumbijca Miguela Angela Lopeza, ki je tik pred ciljem izgubil nadzor nad kolesom in zletel v ograjo. FOTO: Tim De Waele/Reuters
STA, G. N.
STA, G. N.
Ljubljana - Kolumbijski kolesar Miguel Angel Lopez, šesti v skupnem seštevku letošnje dirke po Franciji, kronometra na sobotnem uvodu dirke po Italiji ni končal, saj je grdo padel.

Po padcu so ga odpeljali v bolnišnico, kjer pa niso ugotovili težjih poškodb, tako da je že zapustil zdravniško oskrbo in se pridružil ekipnim kolegom v hotelu.

»Rentgen ni pokazal zlomov. Poleg odrgnin ima globoko rano na ilijačni arteriji, ki so mu jo v operacijskem posegu zašili. Jutri se bo vrnil domov, potem pa bomo spremljali njegovo okrevanje,« je dejal Aleksander Vinokurov, športni direktor Lopezove ekipe Astana.



Na novinarski konferenci je Vinokurov potrdil, da v ekipi še ne vedo, ali bodo s Kolumbijcem, ki je bil na Giru predviden kot pomočnik kapetanoma Dancu Jakobu Fuglsangu in Rusu Aleksandru Vlasovu (v vožnji na čas se nista izkazala), podaljšali sodelovanje za naslednjo sezono.

Na Touru je bil Lopez nekaj časa glavni konkurent slovenskima asoma Tadeju Pogačarju in Primožu Rogliču, a je v predzadnji etapi, kronometru, izgubil tretje mesto in padel na šesto.