Zmagovalec Amstel Gold Race odpovedal Valonsku puščico in Liege-Bastogne-Liege

Gilbert se je namreč odločil za začasni premor, saj zaradi bolečin v ledvicah ne more nadaljevati in bo potreboval nekaj počitka.

Objavljeno
17. april 2017 17.14
TOPSHOT-CYCLING-BEL-RVLAANDEREN-FLRANDRES
A. V., STA
A. V., STA
Bruselj - Kot strela iz jasnega je udarila vest o zdravstvenih težavah belgijskega kolesarskega asa Philippea Gilberta, ki je v nedeljo slavil na prvi letošnji ardenski klasiki svetovne serije, dirki Amstel Gold Race. Dan po zmagi so iz njegovega moštva Quick Step sporočili, da bo zaradi bolečin v ledvicah prisiljen izpustiti naslednji dve klasiki.

Štiriintridesetletni belgijski veteran Gilbert je še četrtič v karieri dobil kolesarsko dirko Amstel Gold Race. Takoj po dirki je celo omenjal, da bi rad ponovil dosežek iz leta 2011, ko je dobil vse tri ardenske klasike, poleg Amstela še Valonsku puščico in Liege-Bastogne-Liege. A iz tega ne bo nič.

Gilbert se je namreč odločil za začasni premor, saj zaradi bolečin v ledvicah ne more nadaljevati s pripravami in bo potreboval nekaj počitka. "Že med dirko sem čutil nelagodje in imel boleč občutek v predelu ledvic, vendar sem nekako stisnil zobe ter kolesaril in je bolečina popustila oziroma izginila. Po koncu dirke pa se je bolečina v ledvenem delu hrbta znova pojavila in po posvetovanju z ekipnim zdravnikom sem se odločil za odhod v bolnišnico na preiskave. Očitno pa težave vendarle niso tako hude in se bom vendarle lahko že kmalu vrnil na kolo," je svojim navijačem sporočil Gilbert, ki je odlično začel sezono, saj je nekdanji svetovni kolesarski prvak v začetku aprila dobil dirko po Flandriji, najprestižnejšo belgijsko klasiko. Pred velikim uspehom v Flandriji je dobil že tridnevno dirko De Panne, na Dwars door Vlaanderen in E3 Harelbeke pa je bil med najboljšo trojico.