Kolobnev zmagovalec tretje etape

Rus Kolobnev je zmagovalec 3. etape kolesarske dirke Pariz - Nica, Italijan Pellizotti pa je zadržal vodstvo v skupni razvrstitvi. Slovenska kolesarja Mugerli in Valjavec sta v cilj prispela skupaj z glavnino.

Objavljeno
14. marec 2007 18.40
Rus Kolobnev je zmagovalec 3. etape kolesarske dirke Pariz - Nica
Nica - Rus Aleksander Kolobnev je zmagovalec tretje etape kolesarske dirke Pariz - Nica. Tekmovalec moštva CSC je za 215,5 km dolgo preizkušnjo od Limogesa do Maursa potreboval 4:59:35 ure, z dvanajst sekundno zamudo pa sta - skupaj z glavnino - v cilj prikolesarila drugouvrščeni Belgijec Tom Boonen in tretjeuvrščeni Italijan Daniele Bennati.

V skupni razvrstitvi je vodstvo zadržal Italijan Franco Pellizotti (Liquigas), ki ima dve sekundi prednosti pred rojakom Bennatijem.

Na tradicionalni dirki nastopata dva slovenska kolesarja. Matej Mugerli (Liquigas) je v cilj prikolesaril skupaj z glavnino in osvojil 96. mesto, Tadej Valjavec (Lampre-Fondital) pa se je uvrstil mesto za njim. V skupni razvrstitvi je Valjavec nazadoval za štiri mesta in je po tretji etapi na 16. mestu (+0:15), Mugerli pa je pridobil dve mesti in je 87. (+0:45).

Izidi 3. etape (Limoges - Maursa, 215,5 km)

1. Aleksander Kolobnev (Rus/CSC) 4:59:35
2. Tom Boonen (Bel) + 0:12
3. Daniele Bennati (Ita)
4. Mathew Hayman (Avs)
5. Jean-Patrick Nazon (Fra)
6. Luca Paolini (Ita)
7. Mirco Lorenzetto (Ita)
8. Mikel Gaztanaga Echeverria (Špa)
9. Josep Jufre (Špa)
10. Romain Feillu (Fra)
...
96. Matej Mugerli (Slo/Liquigas)
97. Tadej Valjavec (Slo/Lampre-Fondital)