Končana vsa srečanja 23. kroga

Bela krajina je v gosteh z 2:1 premagala lendavsko Nafto, Koper je remiziral z vodilnimi Domžalami, Interblock je z 2:0 presenetljivo premagal drugouvrščeno Dravo, Primorje je z 2:3 doma klonilo proti Celjanom, Mariborčani pa so na Ljudskem vrtu s 3:2 premagali HIT Gorico.

Objavljeno
18. marec 2007 21.50
Maribor - Bela Krajina 3:0 (1:0)
Maribor/Celje/Lendava/Koper/Ljubljana - Končana so vsa srečanja 23. kroga Prve Lige Telekom Slovenije. Bela krajina je v gosteh z 2:1 premagala lendavsko Nafto, Koper je remiziral z vodilnimi Domžalami, Interblock pa je z 2:0 presenetljivo premagal drugouvrščeno Dravo.Celje je v gosteh s 3:2 premagalo Primorje, v Mariboru pa so vijoličasti s 3:2 ugnali Goričane.

Maribor Pivovarna Laško - HIT Gorica 3:2 (2:1)

V derbiju najuspešnejših slovenskih moštev zadnjih let so gledalci videli lepo in dinamično predstavo, ki so jo začinili goli. Več so jih dosegli Mariborčani, zaslužena zmaga, za katero so sicer morali trepetati do zadnjega sodnikovega žvižga, pa je v Ljudski vrt vendarle prinesla nekaj miru. Vijoličasti so končno dočakali tri točke, s katerimi so na lestvici prehiteli Goričane in tudi Dravo ter se spet vrnili na drugo mesto.

Tekma se je začela po okusu domačih navijačev, saj je Maribor povedel že v šesti minuti. Po kotu, ki ga je izvajal Mezga, je bil v kazenskem prostoru najvišji Pekič, njegov strel je šel po sredini gola, toda žoga je pot v mrežo vendarle našla. V 18. minuti je bilo na semaforju že 2:0. Goriška obramba je po podaji Preglja napadalca Makrieva skušala dobiti v nedovoljeni položaj, toda neuspešno. Makriev je sam prodrl pred vratarja Steva Kovačeviča in žogo prek njega poslal, kamor si jo je želel. Po zadetku so pobudo prevzeli gosti, kar se jim je obrestovalo v 38. minuti, ko je po prekinitvi Demirovič z desne strani žogo poslal v sredino, kjer je letela mimo številnih nog do Nikeziča, ki mu je ni bilo težko potisniti v mrežo.

Pobuda Vrtnic se je nadaljevala tudi v drugem delu, do želenega cilja pa je pripeljala v 64. minuti, ko je bila domača obramba po prodoru Nebojše Kovačeviča neodločna, žoga je prišla do Nikeziča, ki je izenačil izid. A veselje Goričanov ni dolgo trajalo. Že dve minuti pozneje je Mujakovič prodrl po levi strani, zavrnil žogo do Makrieva, ta pa je dosegel svoj drugi gol na tekmi. S tem je tudi dosegel končen izid tekme, čeprav je bilo na obeh straneh še nekaj priložnosti. Pred vrati Gorice sta neprestano nevarnost sejala predvsem Pekič in Makriev, v zadnjih trenutkih pa bi izid lahko izenačil Šuler, ki je bil po kotu najvišji v kazenskem prostoru, toda žoga je končala v rokah domačega vratarja Pridigarja.

Primorje - MIK CM Celje 2:3 (2:0)

Tudi po tretjem delu spomladanskega dela prvenstva so Ajdovci ostali brez brez zmage, po prikazani igri pa si je tudi niso zaslužili. Sicer je vsaki ekipi pripadel po en polčas. Po zelo bledi predstavi so bolje začeli gostitelji in že svojo prvo priložnost realizirali. Po predložku z desne strani je de Souza žogo slabo zadel, ta je prišla do prostega Šabca, ki mu ni bilo težko zadeti. Tudi po vodstvu so Ajdovci narekovali ritem igre in bili večji del prvega polčasa na polovici gostov, a napak ožje obrambe gostov niso znali realizirati. Do izdatnejšega vodstva so prišli v zadnji minuti prvega dela. Krstič je izvajal prosti strel z desne strani, gostje pa so žogo le na kratko odbili. Do nje je nato prišel Zatkovič, ki je z lepim in natančnim strelom z 18 metrov poslal žogo v desni zgornji kot.

Preobrat je sledil v nadaljevanju. Po poškodbi Teinoviča je nastala vrzel v domači vrsti. Gostje so prevzeli pobudo, Ajdovci pa so igrali zmedeno in neorganizirano. Po predložku Gobca je sprva Beršnjak z glavo rezultat znižal, nakar so Celjani vse stavili na napad. Domača obramba je v teh trenutkih imela veliko težav z razigranima Biščanom in Rusičem, ki sta močno poživila igro v napadu. Tudi izenačujoči zadetek je bil dosežen z glavo, tokrat pa je bil uspešen Biščan. Boljšo igro so Celjani kronali še s tretjim zadetkom. Vnovič je bil uspešen Biščan, ki se je sprva poigral z Mlakarjem in nato neubranljivo streljal z roba kazenskega prostora.

Nafta - Bela krajina 1:2 (0:2)

Lendavčani so proti nogometašem Bele krajine nastopili močno oslabljeni. V moštvu ni bilo Cabana, Repine, Trenevskega, Zemljiča in kapetana Bukovca, medtem ko so pri gosteh manjkali Topič, Žagar in vratar Savič. Po začetnih minutah otipavanja, je v 11. minuti sledil hladen tuš za domače. Penica je poslal predložek z leve strani, Dvorančič pa je pred neodločnim vratarjem Kuzmo z glavo poslal žogo v nebranjeno mrežo. Naftaši so bili tudi v nadaljevanju brez pravih priložnosti, gostje pa so že v 26. minuti zasluženo vodili z 2:0. Tokrat je bil podajalec Karapetrovič, Raščič pa je z desetih metrov silovito zadel desni zgornji kot Kuzminih vrat.

Nova težava za brezidejno in v prvem polčasu povsem izgubljeno domače moštvo je sledila v 41. minuti. Po napaki Macika je namreč najslabši mož na igrišču Celcar namerno igral z roko in sodnik Čeferin ga je poslal v slačilnico. Številčno šibkejši Lendavčani so po dveh menjavah v nadaljevanju zaigrali bolj angažirano in v 66. minuti uspeli znižati izid na 1:2. Zadetek so dosegli tudi z zvrhano pomočjo gostov, ki so po napaki Vrščaja zadeli lastno mrežo. Do konca tekme je nekaj več kot 1000 gledalcev lahko spremljalo napade gostiteljev, ki pa so s tem le odpirali nove možnosti Belokranjcem, da bi še izdatneje napolnili mrežo Nafte. Največjo priložnost je zapravil Raščič v sodnikovem podaljšku, ko je bil sam pred vratarjem Kuzmo.

Koper - Domžale 1:1 (0:1)

Številni gledalci v Kopru so videli lepo nogometno predstavo in povsem zaslužen remi. Vsakemu izmed moštev je pripadel polčas, res pa je, da je gol v vsakem polčasu doseglo moštvo, ki je bilo na igrišču v tistem trenutku v podrejenem položaju. Prvi polčas je namreč po vtisu pripadel gostiteljem, drugi pa gostom, toda po polčasu je bilo 0:1 v korist Domžal, na koncu pa izenačeno 1:1.

Po previdnem začetku na obeh straneh so prvi zapretili Koprčani. Najprej je v 15. minuti Nemčeve dlani s strelom z razdalje ogrel Marko Božič, v 23. minuti pa se Jakomin v ugodnem položaju ni znašel. Praktično prvi "izlet" pred vrata gostiteljev se je končal z vodstvom gostov. Djukič se je po "biljardu" v kazenskem prostoru sicer znašel v sumljivem položaju, kar pa ga ni motilo, da je žogo, ki jo je zadnji odbil vratar Handanovič, potisnil v mrežo. Domači so zahtevali nedovoljeni položaj, toda sodnik je vztrajal pri svojem. V 40. minuti je priložnost zapravil Brozovič, le nekaj trenutkov zatem pa je vratar Handanovič po strelu Rakoviča preprečil višje vodstvo gostov, ki so se v prvem delu zanašali predvsem na protinapade.

V drugem delu so Domžalčani povsem zagospodarili na igrišču. V 47. minuti so prek Žinka zadeli okvir vrat, v 58. minuti pa so povsem nepričakovano morali po žogo v svoj gol, ko je po podaji Handanagiča, žogo pod prečko poslal Plut, ki je v igro vstopil na začetku drugega polčasa. Le štiri minute pozneje so domači zaradi drugega rumenega kartona Mejača ostali le z desetimi možmi, številčne premoči pa vodilni na lestvici niso znali izkoristiti, čeprav so za to imeli možnosti. Temnopolti Ibeji je s pravo bombo od daleč stresel vratnico, Ljubijankiču pa je veselje preprečil vratar Handanovič.

Interblock - Drava 2:0 (0:0)

Lepo število gledalcev na šišenskem štadionu je najlepši dokaz, da si Ljubljančani želijo kakovostnega nogometa, vendar ga v prvem polčasu ni bilo. Ljubljanski in ptujski nogometaši so namreč v prvih 45 minutah demonstrirali zelo previden nogomet, Ptujčane pa je gotovo pretresla še hitra poškodba njihovega najbolj nevarnega nogometaša Roka Kronavetra, ki ga je že v osmi minuti rešilno vozilo prepeljalo v Klinični center, kjer so ugotovili lažji pretres možganov.

V previdnem prvem delu so igralci obeh ekip izpeljali tri nevarne napade. V 14. minuti je Čoralič - po kotu Pavloviča - z glavo zadel prečko, le minuto pozneje pa so tudi gosti imeli lepo priložnost, vendar je Zilič z glavo streljal mimo vrat. Največjo priložnost je v sodnikovem podaljšku zapravil Adilovič, ki se je sam znašel pred vratarjem Dabanovičem, a se je zapletel in priložnost je šla po zlu.

Na začetku drugega polčasa je Karič z dolgo žogo v "ogenj" poslal Džidiča, ki je preigral Dabanoviča in zadel okvir vrat, na njegovo srečo pa se je na pravem mestu znašel Adilovič in z glavo popeljal Ljubljančane v vodstvo. Pri posredovanju se je poškodoval ptujski čuvaj mreže, nastalo vrzel pa je zapolnil Murko. Gostje so v 56. minuti ostali brez Soske, ki je prejel drugi rumeni karton. Ljubljanski ekipi je bila pot do zmage olajšana, pomembne tri točke pa je z drugim golom potrdil Adilovič, ki je iz hitrega nasprotnega napada postavil končni izid.