Konec dopusta za Federerja

Številka 1 svetovnega tenisa Roger Federer se vrača na igrišča. Potem ko si je po rojstvu dvojčic vzel nekaj tednov premora, bo v ponedeljek zaigral na turnirju v Baslu, kjer bo prejel posebno priznanje po osvojenih 15 turnirjih za veliki slam.

Objavljeno
01. november 2009 10.27
Ka. Ž./STA
Ka. Ž./STA
Basel - Švicarski teniški as Roger Federer, ki si je po odprtem prvenstvu ZDA vzel nekaj tednov premora, da se je lahko bolj vživel v vlogo novopečenega očeta dvojčic Myle Rose in Charlene Rive, se bo v ponedeljek vrnil na igrišča. Številka 1 svetovnega tenisa bo namreč zaigral pred domačimi navijači na 1,755 milijona evrov vrednem turnirju ATP v Baslu.

 

Federer je izpustil azijsko turnejo po sezoni, v kateri se je vrnil na vrh lestvice ATP, osvojil dva grand slama - Roland Garrios in Wimbledon - ter zaigral v septembrskem finalu OP ZDA, kjer ga je porazil Argentinec Juan Martin del Potro. Gledalci v St. Jakobshalle pa ne bodo videli morebitne "revanše", saj je del Potro zaradi poškodbe zapestja že odpovedal nastop v Baslu.

 

Na slovesnem odprtju turnirja v Baslu, na katerem bo nastopila tudi slovita katalonska sopranistka Montserrat Caballe, bodo prireditelji Federerju izkazali posebno priznanje po osvojenih 15 turnirjih za veliki slam.

 

"Že nekaj časa spet trdo treniram in za zdaj gre vse po načrtih. Počutim se zelo dobro in komaj že čakam, da bom spet zaigral. Še posebej mi je v veselje, ker bom lahko igral pred domačimi navijači," je dejal Federer.