Konec sodelovanja med Mercedesom in McLarnom?

Kot vse kaže, se zna končati še ena zgodba o uspehu, saj so se nemški mediji razpisali o koncu sodelovanja med Mercedesom in ekipo McLarna. Več bo znano po sestanku obeh strani ta konec tedna v Abu Dhabiju.

Objavljeno
28. oktober 2009 16.04
Da. O.
Da. O.
Berlin - Nemški mediji so se razpisali o pričetku konca sicer uspešnega sodelovanja med Mercedesom in McLarnom. Nemški proizvajalec vozil Mercedes si po pisanju nemškega Bilda namreč želi tesnejšega sodelovanja z moštvom Brown GP, ki je v letošnji sezoni F1 že uporabljal njihove motorje. Mercedes in Mclaren imata sicer podpisano pogodbo o sodelovanju do leta 2011.


Vodja športnega oddelka Mercedesa Norbert Haug je sicer zavrnil tovrstna namigovanja, vendar hkrati tudi nakazal, da bodo na sestanku v Abu Dhabiju potekali resni pogovori o prihodnjem sodelovanju med Mclarnom in Mercedesom.


"Če želim kaj narediti, se mora McLaren strinjati s tem in obratno. Lahko samo potrdim, da imamo dogovorjeno dolgoročno sodelovanje. Vse ostalo so ugibanja, ki jih ne želim komenitrati", je še dodal Nemec Haug. Nemško podjetje Mercedes in McLaren sta se povezala v seozni 1994  ter po začetnih težavah pa  do danes skupno osvojila že štiri konstruktorske naslove.