Koper v spremenjeni zasedbi v spomladanski del DP

Kadrovske spremembe bi naj Kopru zagotovile obstanek v prvi ligi.

Objavljeno
01. februar 2007 16.48
Panorama koprskega stadiona Bonifika
Koper - Pred začetkom spomladanskega dela državnega nogometnega prvenstva se je danes na novinarski konferenci s precejšnjimi spremembami predstavil tudi prvoligaš Koper, ki se je v leto 2007 podal tudi z novim trenerjem. Članska ekipa je doživela kar nekaj sprememb. Nazadnje so odšli Zahora, Pahor, Drobne in Peršič, novi trener Vlado Badžim, ki se je v Koper preselil iz Bonifike, pa bo imel na voljo osem novincev oziroma povratnikov.
Hrvat Ivan Brozovič in Vito Plut sta se na Obalo preselila iz Bele Krajine, Paulek Avgustin je prišel iz slovaškega Interja, iz Bonifike sta se vrnila Volaš in Rajčevič, v klub pa se vrača še vratar Suhonjič. Nova sta tudi Brazilca Cristiano Tomas in Santos De Oliviera. Klub bo do konca marca skušal prodati vsaj Handanoviča in Laziča.

Cilj je obstanek v prvi ligi

Članska vrsta bo v soboto odpotovala na enotedenske priprave v italijanski Rimini, kjer bo odigrala dve prijateljski tekmi, sredi februarja pa bo klub organiziral tradicionalni mednarodni zimski turnir. Do začetka prvenstva naj bi tako odigrali vsaj pet močnih mednarodnih tekem. Osnovni cilj kluba je obstanek v prvi ligi, dolgo napovedovane skupščine kluba do nadaljnjega ne bo, v primorskem prvoligašu pa so optimistični tudi glede pridobitve tekmovalne licence za prihodnjo sezono.

V Kopru dva prvoligaša?

V letu 2007 bodo delno prenovili tudi koprski stadion. Glavno tribuno bodo pokrili in zamenjali sedeže, že do jeseni pa bodo poskrbeli, da bo stadion imel nočno razsvetljavo. Zanimiv je tudi glavni cilj mlajšega brata Bonifike, sicer vodilnega drugoligaša in obenem kluba, kjer je Ostojić doslej deloval kot glavni akter - napredovanje med prvoligaše. Ali ima lahko Koper dva prvoligaša, pa je seveda drugo vprašanje.