Kopitar dosegel svoj 13. gol

Anže Kopitar, edini slovenski predstavnik v severnoameriški hokejski ligi, se je po krajšem odmoru spet vpisal med strelce. Njegov gol pa Kraljem ni zadostoval za zmago.

Objavljeno
21. januar 2007 11.55
Anže Kopitar
New York - Anže Kopitar, edini slovenski predstavnik v severnoameriški hokejski ligi, se je po krajšem odmoru spet vpisal med strelce. Njegov gol, s katerim so njegovi Kralji iz Los Angelesa v derbiju začelja pacifiške skupine proti Phoenixu doma že v šesti minuti povedli z 2:0 - pred tem je v polno zadel Aleksander Frolov, pa jim ni zadostoval, da bi se izognili sedmemu zaporednemu porazu, ki jih je le še bolj utrdil na predzadnjem mestu prvenstvene razpredelnice. Kojoti so namreč do konca dosegli tri gole.

Strelci so bili Josh Gratton, Ladislav Nagy in Travis Roche, ki je z igralcem več na ledu končni izid postavil minuto in 40 pred koncem tekme. Hrušičan, ki je na igrišču prebil dobrih 19 minut, je po golu sprožil še dva strela, ki pa nista zadela cilja.

Pittsburg, moštvo Jevgenija Malkina, ki se s Kopitarjem bori za naslov najbolj učinkovitega novinca, je doma povsem ponižal Toronto. Končni izid je bil 8:2, Malkin gola ni dosegel, je pa prispeval kar pet podaj in Slovencu na lestvici strelcev še bolj ušel (52:42). Svoj sedmi "hat trick" je dosegel Mark Recchi, vse gole je dosegel ob številčni premoči svojega moštva. Tri podaje je vknjižil Sergej Gončar, Sidney Crosby pa je z golom in dvema podajama še potrdil vodstvo na lestvici strelcev prvenstva.

Nashville je zabeležil še eno zanesljivo zmago. S 6:3 je ugnal Chicago, ki se je favoritom dobro upiral; dokončno je klonil šele v zadnjih dveh minutah. Na začetku zadnjega dela je bil izid še 3:3, po vodstvu domačih s 4:3 pa je najprej v "power playu" izid povišal Kimmo Timonen, nato pa je svoj drugi gol na tekmi dosegel še David Legwand, ki je izkoristil priložnost, ko so gosti vratarja zamenjali s šestim igralcem.

Predators so na prvenstveni razpredelnici prišli na prvo mesto, saj je doslej vodilni Buffalo s 3:4 izgubil na gostovanju v Montrealu. Kanadčani so vodili že s 3:0, vendar je Buffalo z dvema goloma Daniela Briera izenačil. Tri minute pred koncem pa je domačim vendarle uspelo doseči še en gol, zmago jim je zagotovil Michael Ryder.

Kar na treh sobotnih tekmah so zmagovalca odločali kazenski streli. Philadelphia je bila v dvoboju z New Jerseyjem na pragu zmage, a je domačim podaljšek 21 sekund pred koncem zagotovil Bryan Gionta, tudi v kazenskih strelih pa so bili spretnejši domači. V Carolini je "loterijo" dobila Tampa, v Minnesoti pa so bili srečnejši igralci Dallasa.

Izidi:

New Jersey Devils - Philadelphia Flyers     3:4 (kazenski streli)
New York Rangers - Atlanta Thrashers        1:3
Washington Capitals - Florida Panthers      1:4
Boston Bruins - Ottawa Senators             0:3
Montreal Canadiens - Buffalo Sabres         4:3
Pittsburgh Penguins - Toronto Maple Leafs   8:2
Nashville Predators - Chicago Blackhawks    6:3
Carolina Hurricanes - Tampa Bay Lightning   5:6 (kazenski streli)
Colorado Avelanche - Detroit Red Wings      3:1
Minnesota Wild - Dallas Stars               1:2 (kazenski streli)
Edmonton Oilers - Calgary Flames            0:4
San Jose Sharks - St. Louis Blues           0:1
Los Angeles Kings - Phoenix Coyotes         2:3
(Anže Kopitar 19:29 minute, gol, 3 streli)