Kopitar glavna zvezda moštva zahoda

Dan pred tekmo zvezdnikov All Stars v severnoameriški hokejski ligi NHL so se pomerile mlade zvezde Vzhoda in Zahoda. Izjemno predstavo je spet pokazal Jeseničan Anže Kopitar.

Objavljeno
24. januar 2007 11.10
Anže Kopitar
Dallas - Dan pred tekmo zvezdnikov All Stars v severnoameriški hokejski ligi NHL so se pomerile mlade zvezde Vzhoda in Zahoda. Izjemno predstavo je spet pokazal Jeseničan Anže Kopitar, ki je za ekipo zahoda zabeležil pet točk, dva gola in tri podaje. Dobra predstava slovenskega reprezentanta pa je bila premalo za uspeh, saj je Vzhod na koncu slabil z 9:8.

Srečanje je bilo odločeno na začetku zadnje tretjine, ko so igralci iz vzhodne konference povedli kar z 8:3. Pred tem je pri moštvu Zahoda najvidnejšo vlogo igral prav Kopitar. Že v 27. sekundi tekme je dosegel prvi gol, nato pa je v prvem delu v 5. minuti s podajo pomagal pri izenačenju na 2:2. Ko so v drugem delu tekmeci povedli s 4:2, je v 24. minuti Kopitar z golom poskrbel za znižanje. V nadaljevanju pa so tekmeci ušli in Kopitar je še v zadnji tretjini z dvema podajama pomagal do znižanja razlike. Ob slovenskem igralcu, ki brani barve Los Angelesa, sta za Zahod dva gola dosegel tudi napadalec Anaheima Ryan Getzlaf in branilec San Joseja Matt Carle.

V ekipi Vzhoda so blesteli predvsem branilci, ki so dosegli kar štiri gole, med napadalci pa je bil dvakrat uspešen Zach Parise iz New Jerseyja, ki je k zmagi prispeval še štiri podaje, dva gola pa je dal tudi igralec Ottawe Andrej Meszaros. Lahko pa bi se obrnilo tudi povsem drugače, če bi 30 sekund pred koncem Finec Jussi Jokinen iz domačega Dallasa, ki je gostil tekmo, poskrbel za izenačenje na 9:9, ko je bil sam pred vratarjem Karijem Lehtonenom (Atlanta).