Kopitar kljub osmim strelom brez točke

Ekipa Nashville Predators, ki je na drugem mestu zahodnega dela v severnoameriški hokejski ligi NHL, je doma visoko premagala Los Angeles Kings s 7:0. Anže Kopitar je za Kralje v 21. minutah sprožil osem strelov, vendar ostal brez točke.

Objavljeno
24. december 2006 14.15
Anže Kopitar
New York - Ekipa Nashville Predators, ki je na drugem mestu zahodnega dela v severnoameriški hokejski ligi NHL, je doma visoko premagala Los Angeles Kings s 7:0. Anže Kopitar je za Kralje v 21. minutah sprožil osem strelov, vendar ostal brez točke. V dvoboju zadnjeuvrščene ekipe pacifiške skupine, Phoenix Coyotes, in vodilne, Anaheim Ducks, so krajši konec potegnili Rački, ki prepričljivo vodijo v celotni ligi. Kojiti so zmagali z 2:0.

Kar šest tekem se je končalo s 3:2. St. Louis Blues je doma šele po podaljšku zmagal z ekipo Buffalo Sabres, Dallas Stars je ugnal Edmonton Oilers, Minnesota Wild Detroit Red Wings, Colorado Avalanche pa Chicago Blackhawks. S tem izidom sta doma izgubili ekipi Toronto Maple Leafs z Washington Capitals in Florida Panthers po podaljšku s Carolino Hurricanes. V svoji dvorani so bili poraženi tudi igralci Philadelphia Flyers z Ottawo Senators (3:6). Pred svojimi navijači so zmage doesgli igralci New York Islanders s Columbus Blue Jackets (4:0), San Jose Sharks s Calgary Flames (4:1), Boston Bruins z Montreal Canadiens (4:2), Atlante Trashers z New Jersey Devils (5:2) in Tampe Bay Lightning z New York Rangers (4:3).

Za Nashville so po dva zadetka dosegli Jason Arnott, J.P Dumont in David Legwand, Chris Mason pa je ubranil vseh 34 strelov Kopitarja in njegovih soigralcev. Shane Doan in Fredrik Sjostrom sta v razmaku 13 sekund tretje tretjine dosegla edina zadetka na tekmi Phoenixa in Anaheima, Michael Tellqvist pa je ubranil vseh 29 strelov in tretjič v karieri zapustil led z nedotaknjeno mrežo.

Vratar Rick DiPietro je ubranil 26 strelov ter tretjič v tej sezoni ostal nepremagan, Otočani pa so prvič doslej ugnali Columbus. V Torontu je Aleksander Ovečkin dosegel 24. gol, Olaf Kolzig pa je ubranil 35 strelov za Washington, ki se je ubranil naletov Toronta v zadnji tretjini, ko so gostje prek dveh zadetkov Matsa Sundina prišli na prag izenačenja. V Tampi na Floridi je Dan Boyle s tremi goli in podajo v zadnji tretjini nadoknadil zaostanek treh zadetkov gostiteljev, ki so nato ugnali New York. V Sunriseju, prav tako na Floridi, je Erik Cole po minuti in 59 sekundah podaljška Carolini prinesel četrto zaporedno zmago.