Kopitar odličen, Los Angeles ne

Slovenski hokejist v severnoameriški ligi NHL Anže Kopitar je spet blestel: za svoje moštvo Los Angeles Kings je proti San Joseju dosegel gol in podajo.

Objavljeno
12. januar 2007 14.55
Anže Kopitar je dosegel gol
Los Angeles - Slovenski hokejist v severnoameriški ligi NHL Anže Kopitar je spet blestel: za svoje moštvo Los Angeles Kings je proti San Joseju dosegel gol in podajo, kar pa ni bilo dovolj za zmago, saj so njihovi tekmeci dosegli pet golov.
V preostalih desetih tekmah je Carolina s 6:4 ugnala Florido, z enakim izidom je Ottawa v gosteh premagala New York Rangerje, Phoenix je proti Detroitu klonil z 1:5, Colorado pa proti Calgaryju s 3:7. Tampa Bay je bila od Washingtona boljša s 5:4, Vancouver je z Minnesoto izgubil z 2:5, Buffalo pa s Torontom z 2:4. Enak izid je bil tudi na tekmi med Philadelphio in Montrealom, Boston je po kazenskih strelih klonil proti newyorškim otočanom, Dallas pa je moral Anaheimu priznati premoč z 1:5.

Dvoboj zadnje- in drugouvrščene ekipe pacifiške skupine NHL so zanesljivo dobili hokejisti San Joseja. Domačim je sicer uspelo doseči vodilni gol, ki ga je na podajo Kopitarja zabil Mike Cammalieri, toda nato so vajeti prevzeli Morski psi. Najprej je le minuto in pol kasneje izenačil Mark Bell, še v drugi tretjini pa sta vodstvo gostov potrdila Milan Michalek in Patrick Marleau; slednji je z 207. golom za San Jose tudi prevzel naslov najboljšega strelca v moštvu Owenu Nolanu. Ko je Ryane Clowe v 48. minuti povišal že na 4:1, se je tekma za Kralje zdela izgubljena. Da je v zadnjih tekmah zares "vroč", je spet dokazal Kopitar, njegov gol pol minute kasneje je obudil kanček upanja za domače, toda preobrata ni bilo. Jalove napade domačih so gostje kaznovali poldrugo minuto pred koncem, ko je Patrick Rissmiller zatresel mrežo v nebranjenih vratih. Kopitar se je z 12. golom v sezoni povzpel na 39 točk (še 27 podaj), s čimer se je na dve točki približal velikemu tekmecu v boju za lovoriko za najboljšega novinca leta Jevgeniju Malkinu.

Ko je v 41. minuti tekme v New Yorku Daniel Alfredsson gostujočo Ottawo popeljal do vodstva 5:0, ni nihče pričakoval, da bi lahko Rangerji naredili še kaj odmevnejšega. Toda domačim se je nato posrečila prava kanonada, Petr Prucha, Jason Ward, Marcel Hossa in Blair Betts so v sedmih minutah znižali na 4:5. Pike na i pa le ni bilo, saj je Dany Heatley za zmago Ottawe dosegel zadetek na prazen gol pol minute pred koncem.

Precej podoben, a tudi bolj uspešen za domače je bil razplet tekme v Raleighu. Gostujoča Florida je s tremi goli v drugi tretjini postavila dobre temelje za miren zadnji del, a se je izkazalo, da so Panterji delali račune brez domačega moštva. Hokejisti Caroline so v zadnjih 20 minutah našli skrite rezerve in poskrbeli za največji preobrat v zgodovini kluba. V obdobju od 41. do 50. minute so kar petkrat zadeli v polno, strelci so bili Chad LaRose, Erik Cole, Scott Walker, Cory Stillman in Craig Adams. Opustošeni gostje so vendarle še zmogli en gol in se v 59. minuti približali na 4:5, vendar je, na navdušenje domačega občinstva, Ray Whitney 13 sekund pred koncem s šestim golom v tretjini kaznoval obupen poskus Floride, da bi brez vratarja in z igralcem več v polju še izsilila podaljšek.

Toronto je v Buffalu presenetil najboljšo ekipo na vzhodu. Jeff O'Neill je dosegel dva gola, Mats Sundin pa je prispeval dve podaji. Bolj razpoloženi so bili igralci najboljše ekipe na Zahodu Anaheima, ki so z zmago s 5:1 - Teemu Selanne je v polno zadel trikrat in 19. v karieri dosegel "hat-trick" - nad Dallasom vknjižili 67. točko in prevzeli vodstvo v celotni ligi. V Bostonu pa so o zmagovalcu odločali kazenski streli; bolj zbrani so bili gostje iz New Yorka, Miroslav Šatan pa je Otočanom zagotovil obe točki.