Kopitar prva zvezda preteklega tedna

Zvezdnik lige NHL Anže Kopitar si je za dobre predstave v prejšnjem tednu, ko je v štirih tekmah za moštvo Los Angeles King prispeval šest zadetkov, že prislužil prvo priznanje in postal prva zvezda preteklega tedna.

Objavljeno
27. oktober 2009 09.26
Š. Ro.
Š. Ro.
Los Angeles - Najboljši slovenski hokejist Anže Kopitar si je za dobre prestave v zadnjem tednu že prislužil priznanje s strani severnoameriške hokejske lige. Postal je namreč prva od treh zvezd, ki so blestele na tekmah preteklega tedna.
 
Mladi Hrušičan je namreč v zadnjem tednu na štirih tekmah prispeval šest zadetkov in se tako zavihtel na vrh lestvice NHL, kjer vodi z 21 točkami, z 10 goli pa je tudi prvi med strelci.

Kopitar je kot osrednji igralec moštva Los Angeles Kings svoji ekipi pomagal do vodstva v pacifiški diviziji in drugega mesta v zahodni konferenci. Kralji so že napovedali pohod v končnico, pri tem pa bo Kopi bržkone igral pomembno vlogo.

Najbolj talentirani slovenski hokejist je po 12 odigranih tekmah tudi na dobri poti, da izboljša lansko bero 27 zadetkov in 66 točk. V štirih tekmah je dosegel šest zadetkov in devet točk, LA Kingsom je pomagal do zmage na prvi tekmi proti Dallasu, sledil je njegov prvi 'hat-trick', ko so proti Dallasu igrali doma, prispeval nato še tri asistence za zmago nad Phoenixom in dodal še dva zadetka na zadnji domači tekmi proti Columbusu.

Kopitar je prvič v svoji karieri postal prva zvezda tedna, za tretjo zvezdo so ga sicer imenovali že decembra leta 2007. Na "vroči listi" sta se poleg slovenskega hokejista znašla tudi Mike Cammalleri (Montreal Canadians) in Patrick Marleau (San Jose Sharks).