Kopitar s Kralji vrnil milo za drago

Kopitar je vnovič zablestel. K zmagi Kraljev iz Los Angelesa v gosteh pri eni najboljših ekip lige, Anaheim Ducks, je v rednem delu prispeval dve podaji, nato pa za zmago s 4:3 zadel še kazenski strel.

Objavljeno
19. februar 2007 12.21
Anaheim Ducks - Pittsburgh Panguins 3:2 (podaljšek)
Anaheim - Anže Kopitar je v noči na ponedeljek v severnoameriški hokejski ligi NHL vnovič zablestel. K zmagi svojih Kraljev iz Los Angelesa po kazenskih strelih v gosteh pri eni najboljših ekip lige, Anaheim Ducks, je v rednem delu prispeval dve podaji, nato pa za zmago s 4:3 v dvorani Arrowhead Pond zadel še kazenski strel. S tem so se Kralji uspešno maščevali za poraz dan pred tem, ko so prav tako po kazenskih strelih s 3:2 slavili Racmani.

V preostalih tekmah so Dallas Stars s 5:2 premagali San Jose Sharks, Pittsburgh Penguins s 3:2 Washington Capitals, New York Rangers so bili z 2:1 boljši od Chicago Blackhawks, St. Louis Blues pa s 5:3 od hokejistov moštva Minnesota Wild. Doma so zmago slavili tudi Vancouver Canucks, ki so s 5:4 premagali Colorado Avalanche, Columbus Blue Jackets pa so v domači dvorani klonili (2:3) proti Montreal Canadiens.

Teemu Selanne zbral svoj rekorden 301. gol v dresu Racmanov

V Anaheimu so v dvoboju kalifornijskih moštev zmagali gosti iz Los Angelesa in se tako maščevali za poraz po kazenskih strelih dan pred tem. Na ponovitvi sobotnega dvoboja je Teemu Selanne zbral gol - še svoj rekorden 301. v dresu Racmanov - in dve podaji, kar je bilo premalo za zmago. Ob Kopitarju se je pri Los Angelesu izkazal še Michael Cammalleri z golom in dvema podajama; v zadnjih 19 tekmah pa je slednji nabral kar 11 zadetkov in 15 podaj.

V Pittsburghu je blestel Jevgenij Malkin, ki je z golom odločil tekmo z Washingtonom v korist domačih (3:2), ki so zmagali še šestič zapored. Pingvini so v zadnjih 16 tekmah osvojili najmanj točko in so na poti do novega klubskega rekorda. Medtem ko ima prvi igralec NHL Sidney Crosby 91 točk, ob tem pa je v zadnjih desetih tekmah dosegel le en gol, pa iz tekme v tekmo napreduje Malkin, ki je v zadnjih 17 tekmah zbral deset golov in 16 podaj.

Izidi hokejske lige NHL:

Dallas Stars - San Jose Sharks 5:2
Pittsburgh Penguins - Washington Capitals 3:2
New York Rangers - Chicago Blackhawks 2:1
St. Louis Blues - Minnesota Wild 5:3
Columbus Blue Jackets - Montreal Canadiens 2:3
Anaheim Ducks - Los Angeles Kings 3:4 (kazenski streli)
(Anže Kopitar 2 podaji za Los Angeles)
Vancouver Canucks - Colorado Avalanche 5:4