Kopitar s točko, Kralji brez

Kralji so na gostovanju klonili z 1:4, a zmaga Minnesota Wild je bila težja kot kaže rezultat.. Anže Kopitar je vpisal novo točko v svojo statistiko, saj je podal pri edinem golu Los Angelesa, ki ga je zabil Dustin Brown.

Objavljeno
25. marec 2007 13.23
Minneapolis - Čeprav so Kralji na zadnjih tekmah dokazali, da lahko mešajo štrene tudi najboljšim, se na gostovanju pri Minnesoti to ni pokazalo. Los Angeles Kings so klonili z 1:4. Slovenski hokejski biser Anže Kopitar je vpisal novo točko v svojo statistiko, saj je podal pri edinem golu Los Angelesa, ki ga je zabil Dustin Brown.

Vratar prinesel zmago Minnesoti

Minnesota se je za zmago morala veliko bolj potruditi, kot kaže sam končni izid. "Razlika je bila le v vratarju. Njihov je bil boljši od našega in jim tako prinesel zmago," je po tekmi modroval trener Los Angelesa Marc Crawford. V vratih Minnesote je stal šele tretji vratar ekipe Josh Harding (skupno 32 obramb), ki je predvsem v drugi tretjini v obup spravljal napadalce Kraljev. Ti so gostitelje v tem delu igre nadstreljali z 9:3. Toda do takrat je Mathieu Garon iz vrat gostov pobral že dva ploščka po strelih Brenta Burnsa in Briana Rolstona. V zadnji tretjini je najprej Kopitar, ki je proti golu domačinov sprožil štiri strele, podal Brownu za znižanje na 1:2 in boljša igra Kalifornijcev je obetala preobrat. Toda do njega ni prišlo, saj sta Pierre-Marc Bouchard in Mikko Koivu poskrbela za rekordno deveto zaporedno zmago Wilda, ki je ob tem podrl še en klubski rekord, saj ima v tej sezoni že 97 točk, kar je četrti najboljši izkupiček zahodne konference.

Nashville na starih tirnicah

Najboljša ekipa zahoda Nashville se je po dveh spodrsljajih vrnila na stare tirnice. Lanski finalisti iz Edmontona, ki so slavili le na eni izmed zadnjih 14 tekem, ji niti na domačem ledu niso bili kos, saj so prejeli štiri zadetke, dali pa nobenega. Za to ima veliko zaslug vratar Plenilcev Tomaš Vokoun, ki je obranil 26 strelov in vknjižil svoj peti "shutout" sezone. Za Nashvile, ki ima zdaj dve točki naskoka pred Detroitom, so zadeli Aleksander Radulov, Shea Weber, Ryan Suter in Vernon Fiddler.

Razburljivo je bilo tudi na ostalih tekmah

V Detroitu je malce presenetljivo zmago zabeležil St. Louis, mož odločitve pa je bil pri streljanju kazenskih strelov Doug Weight. New Jersey je niz treh zaporednih porazov prav tako prekinil s kazenskimi streli, zmagoviti zadetek na gostovanju pri Floridi je zabil Travis Zajac. V Phoenixu je Dallas, ki je nadoknadil zaostanek treh golov, slavil Jereja Lehtinena, ki je edini zadel kazenski strel. Za New York Rangers sta v Bostonu za novi dve točki prav tako po izvajanju kazenskih strelov zadela Michael Nylander in Jaromir Jagr.

Izidi hokejske lige NHL

Boston Bruins - New York Rangers 1:2 (kazenski streli)
Philadelphia Flyers - New York Islanders 3:4
Pittsburgh Penguins - Atlanta Thrashers 2:1
Detroit Red Wings - St. Louis Blues 2:3 (kazenski streli)
Carolina Hurricanes - San Jose Sharks 6:4
Montreal Canadiens - Washington Capitals 4:1
Toronto Maple Leafs - Buffalo Sabres 4:1
Tampa Bay Lightning - Ottawa Senators 2:7
Florida Panthers - New Jersey Devils 3:4 (kazenski streli)
Minnesota Wild - Los Angeles 4:1
(Anže Kopitar: 18:56 minute, podaja, 4 streli za Los Angeles)
Edmonton Oilers - Nashville Predators 0:4
Phoenix Coyotes - Dallas Stars 3:4 (kazenski streli)