Kopitar spet blestel

Hokejisti so v severnoameriški ligi NHL odigrali enajst srečanj, kar na desetih pa so se zmag veselila gostujoča moštva. Anže Kopitar je dosegel dva zadetka in prispeval podajo, a so Kralji kljub temu pred domačimi gledalci izgubili.

Objavljeno
20. december 2006 11.20
Anže Kopitar
Los Angeles - Hokejisti so v noči na sredo v severnoameriški ligi NHL odigrali enajst srečanj, kar na desetih pa so se zmag veselila gostujoča moštva. Edini Slovenec v najmočnejši ligi Anže Kopitar je dosegel dva zadetka in prispeval podajo, a so Kralji kljub temu pred domačimi gledalci izgubili proti Calgaryju s 3:5.

Devetnajstletni Hrušičan je drugič v petih dneh na eni tekmi dosegel dva zadetka in dodal še podajo, s čimer se je Rusu Jevgeniju Malkinu v boju za najboljšega novinca približal na vsega dve točki zaostanka (31:33). Rus je v noči na sredo dosegel edini gol pri porazu Pittsburgha proti St. Louisu z 1:4.

Srečanje v Staples centru so bolje začela Plamena, ki so v nekaj več kot štirih minutah dosegla dva gola in postavila izid prve tretjine. V 36. sekundi drugega dela igre je po samostojnem prodoru Kopitar Kraljem vlil nekaj upanja za spremembo poteka tekme, a je sredi tekme na 3:1 povišal Daymond Langkow. Kopitar je z desetim golom v sezoni v 35. minuti znižal na 2:3, upe Kraljev pa sta dokončno pokopala David Moss in Kristian Huselius z goloma v 38. oziroma 53. minuti. Tri minute pred koncem je končni izid 3:5 po podaji Kopitarja postavil Dustin Brown.
"Kopitar se odlično znajde na ledu in je neverjetno potrpežljiv. Danes je bil najboljši igralec tekme. Vsekakor bomo morali bolj paziti nanj, ko bodo Kralji gostovali v naši dvorani," je bil nad slovenskim hokejskim upom navdušen napadalec Calgaryja Tony Amonte.

Eden najšibkejših členov Los Angelesa je bil tudi proti Calgaryju vratar Dan Cloutier, ki je moral petkrat po plošček za svoj hrbet, Plamena pa so na njegov gol sprožila 31 strelov. Domači gledalci so Cloutiera z ledu pospremili z žvižgi in zahtevali, da med vratnici ponovno stopi novinec Barry Brust, ki se je izkazal na zadnjih dveh srečanjih.

Drugo najboljše moštvo lige Buffalo je moralo priznati premoč Montreala, ki je zmagal s 5:2. Najbolj zaslužna za zmago gostov sta vratar Cristobal Huet, ki je ubranil neverjetnih 42 strelov, in Christopher Higgins, ki je dosegel dva gola. Za Montreal so zadeli še Aleksej Kovalev, Maxim Lapierre in Francis Bouillon, gola za Sablje pa sta dosegla Sheldon Souray in Sergej Samsonov.

V Madison Square Gardnu sta se srečala mestna tekmeca New York Rangers in New York Islanders. S 4:3 so zmago slavili Otočani, za katere je Jason Blake dosegel hat-trick. Jaromir Jagr je za Rangerje zadel dvakrat, tretji gol pa je dodal Brandan Shanahan. V golu Rangerjev je tokrat stal Kevin Weekes, saj je Henrik Lundqvist le nekaj ur pred srečanjem zaradi viroze odpovedal nastop. Weekes je ubranil 22 strelov, Rick DiPietro pa jih je v golu Otočanov zaustavil 30.