Kopitar spet zadeva

V ligi NHL so odigrali osem srečanj, le na dveh pa so se zmage veselili gostitelji. Na ledu je bil tudi Los Angeles, ki je z izgubil proti Vancouvru, Kopitar pa je dosegel prvi gol po vrnitvi po poškodbi.

Objavljeno
30. marec 2007 11.52
Los Angeles - V severnoameriški hokejski ligi NHL so v noči na petek odigrali osem srečanj, le na dveh pa so se zmage veselili gostitelji. Na ledu je bil tudi Los Angeles, ki je z 2:4 izgubil proti Vancouvru, Anže Kopitar pa je dosegel prvi gol po vrnitvi po poškodbi. V dvoboju vodilnih ekip vzhoda je Detroit z 2:1 premagal Nashville, Pittsburgh je bil s 4:2 boljši od Bostona, Anaheim je s 5:2 premagal Columbus, Phoenix je moral s 3:4 priznati premoč Colorada, Calgary je s 4:2 ugnal Minnesoto, St. Louis je s 5:2 premagal Edmonton, Atlanta pa je bila po podaljšku s 3:2 boljša od Toronta.

Najbolj zaslužen za zmago Vancouvra proti Los Angelesu je bil Daniel Sedin, ki je dosegel dva gola, po enega pa sta dodala Bryan Smolinski in Taylor Pyatt. Za Kralje je poleg Kopitarja zadel še Dustin Brown. Edini Slovenec v ligi NHL je v dosedanjem delu sezone dosegel 57 točk; 18 golov in 39 podaj. "Nismo igrali najbolje, a nekako smo našli pot do zmage. Bolje od nasprotnikov smo igrali le ob igralcu več na ledu in dva gola v tem delu igre sta nam prinesla dve točki," je priznal trener kanadskega moštva Alain Vignealut.

Za Kralje je prvič v najmočnejši ligi na svetu nastopil Jack Johnson, tretji izbor na naboru leta 2005. Dvajsetletni branilec je doslej igral za univerzo v Michiganu, pred dvema letoma pa ga je na naboru izbralo moštvo Carolina Hurricanes, a se je Los Angeles dogovoril za njegov nakup in v torek z njim podpisal pogodbo.

V srečanju najboljših moštev vzhodne konference Nashvilla in Detroita so bila boljša Rdeča krila, za katera je Pavel Dacjuk dosegel gol in podajo, Johan Franzen je bil strelec drugega gola, Todd Bertuzzi pa je prispeval dve podaji. Vratar Rdečih kril Cheis Osgood, ki je dobil prednost pred legendarnim Dominikom Haškom, je zaustavil 25 strelov na vrata Detroita. Edini gol za Plenilce je dosegel David Legwand. Detroit se je na prvem mestu lestvice lige izenačil z Buffalom in Nashvillom. Vsa tri moštva imajo zdaj po 105 točk, četrtouvrščeni Anaheim jih je zbral 104, sinoči je bil boljši od Columbusa.

Finski blisk Teemu Selanne je dosegel gol in tri podaje in veliko pripomogel k zmagi Racmanov, ki so na poti k novemu rekordu. Od kar so se leta 1993 priključili najmočnejši ligi na svetu, po rednem delu še nikoli niso osvojili prvega mesta v skupini, trenutno pa v pacifiški skupini vodijo pred San Josejem in Dallasom, ki zaostajata šest točk. Prav tako se jim obeta rekord po doseženih točkah v rednem delu sezone.