Kopitar zadel dvakrat

V severnoameriški ligi NHL so v noči na petek odigrali deset srečanj, odlično formo pa je vnovič ujel tudi Anže Kopitar, ki je k zmagi Los Angelesa prispeval dva zadetka.

Objavljeno
15. december 2006 10.10
Anže Kopitar
San Jose - Hokejisti v severnoameriški ligi NHL so v noči na petek odigrali deset srečanj, odlično formo pa je vnovič ujel tudi edini Slovenec v najmočnejši ligi Anže Kopitar, ki je k zmagi Los Angelesa na gostovanju pri San Joseju prispeval dva zadetka. Drugi novinec v moštvu Kraljev, vratar Barry Brust, ki je branil na svoji drugi tekmi lige NHL, je ubranil 34 strelov.

Anže Kopitar je bil izbran za igralca tekme med Kralji in Morskimi psi. Devetnajstletni Hrušičan je prvi zadetek dosegel v šesti minuti, nato pa je dve minuti pozneje ob igralcu manj na ledu izkoristil natančno podajo Aleksandra Frolova in dosegel svoj osmi gol v ligi NHL. Ob tem ima v statistiki še 19 podaj. V vratih Los Angelesa pa je na svoji drugi tekmi v NHL zablestel Barry Brust, ki je ubranil 34 strelov. Po zadetkih Michaela Cammallerija v drugi in Dereka Armstronga na začetku tretje tretjine ter vodstvu gostov s 4:0, sta poraz Morskih psov v zadnjih desetih minutah z zadetkoma ublažila Christian Ehrhoff in Mike Grier.

"Ponavadi na začetku prejmemo zadetek in se nato trudimo ujeti nasprotnike. A tokrat nam je prvim uspelo zadeti. Veliko energije mi je dal Barryjev odličen nastop," je po uspešni tekmi za množico ameriških novinarjev dejal Kopitar.

Na preostalih tekmah so v gosteh slavili še Detroit Red Wings in New York Rangers. Rdeča krila se lahko za zmago zahvalijo 41-letnemu češkemu vratarju Dominiku Hašku, ki je ubranil 29 strelov, ter Henriku Zetterbergu, Danielu Clearyju in Mikaelu Samuelssonu, ki so prispevali zadetke za zmago Detroita nad Chicagom s 3:2. Rangerji pa so gostovali pri Zvezdah v Dallasu in jih ugnali s 5:2. Henrik Lundqvist se je v vratih Newyorčanov boril tudi proti svojemu bratu dvojčku Joelu, ki so ga k Dallasu poklicali iz podružnice v ligi AHL, potem ko se je pred dnevi poškodoval eden izmed zvezdnikov Dallasa Mike Modano. Joel ni niti enkrat streljal na bratov gol, zadetka za Zvezde sta dosegla Sergej Zubov in Philippe Boucher, oba ob igralcu več na ledu. Za Rangerje pa so zadeli Karel Rachunek in Matt Cullen po dvakrat ter Fedor Tjutin.
V dvoboju favoritov lige, Nashvilla in Ottawe, so Kanadčani doživeli pravi polom, saj so Plenilci slavili zmago s 6:0. Steve Sullivan je dosegel hat-trick, Scott Hartnell pa je dodal dva zadetka.