Kopitar zadeva, Kralji izgubljajo

Moštvo Los Angeles Kings je izgubilo po podaljšku s 3:4. Slovenski napadalec Anže Kopitar se je spet izkazal, tokrat je proti Washingtonu dosegel vodilni zadetek, vendar je bil njegov prispevek premalo za uspeh.

Objavljeno
09. februar 2007 08.56
Posodobljeno
09. februar 2007 09.04
Los Angeles je izgubil na 12 od zadnjih 14 tekem
Washington - Moštvo Los Angeles Kings igra v severnoameriški hokejski ligi NHL v zadnjih dneh v slogu celotne sezone: slovenski napadalec Anže Kopitar se je spet izkazal, tokrat je proti Washingtonu dosegel vodilni zadetek, vendar je bil njegov prispevek premalo za uspeh, saj so Kralji izgubili po podaljšku s 3:4. Los Angeles je izgubil na 12 od zadnjih 14 tekem.

Po dodatnem delu igre, odločali so kazenski streli, se je od četrtkovih tekem končal še dvoboj med Philadelphio in Pittsburghom, boljši so bili gostje s 5:4. Columbus je Calgary premagal z 2:1, Ottawa Montreal s 4:1, New Jersey New York Islanders z 2:0, z nogometnim izidom 1:0 pa se je končal dvoboj med St. Louisom in Detroitom. Tekmi med Minnesoto in Florido ter Nashvillom in Torontom sta se končali s 4:2 za domači moštvi. V gosteh sta bili uspešni Carolina, ki je s 5:2 odpravila Boston, ter Atlanta, ki je bila od Colorada boljša s 6:3.

Mož odločitve v Washingtonu je bil Dainius Zubrus, ki je sredi petminutnega podaljška potisnil plošček v mrežo Kraljev. Gostje so sicer bolje začeli, v osmi minuti je Kopitar ob igralcu več na ledu svoje moštvo popeljal do vodstva, toda zadetka Boyda Gordona ob igralcu manj in Bena Clymerja sta tehtnico spet prevesila na domačo stran. V zadetkov polni drugi tretjini je za Washington zadel še Chris Clark, izenačenje pa sta Los Angelesu zagotovila Aleksander Frolov in Lubomir Višnovsky. Pri domačih je bil pri drugem golu podajalec Aleksander Ovečkin, s čimer je prekinil svoj doslej najdaljši niz treh tekem brez točke v NHL karieri.

Philadelphia nadaljuje s katastrofalnimi predstavami na domačem ledu. Rekordni niz porazov so Letalci podaljšali na 13, tokrat so bili zanje usodni Pingvini iz Pittsburgha in Sidney Crosby, ki je bil edini uspešen pri izvajanju kazenskih strelov. Domačim nista pomagala niti dva gola Mika Knubla v zadnji tretjini, s katerima je izsilil podaljšek. Pri Columbusu so imeli težave z učinkovitostjo, saj so na tekmi s Calgaryjem zadeli šele po 133 minutah. David Vyborny in Fredrik Modin sta z zadetkoma v razmaku 47 sekund v zadnji tretjini obenem zagotovila tudi zmago nad gosti iz Kanade. V Bostonu se je izkazal Ray Whitney s tremi goli in podajo za Carolino. Viharniki so upravičili svoje ime v drugi tretjini, saj so v pičlih petih minutah štirikrat premagali domačega vratarja, Whitney pa je svoj drugi "hat-trick" v karieri dosegel v vsega minuti in 40 sekundah.

Newyorški obračun je več uspeha prinesel ekipi iz New Jerseyja. Martin Brodeur je s 25 obrambami desetič v sezoni in že 90. v karieri ostal nepremagan, Otočane pa so Vragi odpravili z zadetkoma Jamieja Langenbrunnerja in Jaya Pandolfa. Kljub dvema prejetima zadetkoma se je izkazal tudi vratar poraženega moštva Rick DiPietro s 35 obrambami. Brez prejetega zadetka je tekmo končal tudi St. Louis. Edini gol proti Detroitu je zabil Bill Guerin, Rdeča krila pa so doživela prvi poraz brez doseženega gola po več kot dveh letih in 176 tekmah. Detroit je bil še daleč od rekorda NHL v tej prvini - Calgary je med leti 1981 in 1985 dosegel vsaj en gol na 264 zaporednih tekmah.

Latvijski branilec Colorada Karlis Skrastins je na tekmi z Atlanto izboljšal dosežek Tima Hortona po številu zaporednih nastopov v ligi za branilce. Skrastins je tokrat nastopil že na 487. zaporedni tekmi: že vse od februarja 2000 ni izpustil nobenega dvoboja svoje ekipe. Slovesno vzdušje v Denverju so nekoliko pokvarili gostje iz Atlante, ki so zmagali s 6:3, izstopala pa sta Vjačeslav Kozlov in Marian Hossa s po dvema goloma.