Kopitar zadeva, Kralji izgubljajo

Hokejisti so v severnoameriški ligi NHL v noči na petek odigrali devet srečanj. Kralji iz Los Angelesa so kljub golu Anžeta Kopitarja z 2:5 izgubili na gostovanju pri St. Louisu.

Objavljeno
22. december 2006 13.00
Anže Kopitar
Boston - Hokejisti so v severnoameriški ligi NHL v noči na petek odigrali devet srečanj. Kralji iz Los Angelesa so kljub golu Anžeta Kopitarja z 2:5 izgubili na gostovanju pri St. Louisu. V dvoboju najboljših moštev severovzhodne in centralne skupine je bil Buffalo s 7:2 prepričljivo boljši od Nashvilla, Atlanta je po kazenskih strelih s 4:3 premagala Pittsburgh, Boston je bil z 2:0 boljši od Vancouverja, Montreal je s 4:2 ugnal Philadelphio, Florida je s 3:2 premagala New York Rangers, Phoenix je z 2:3 klonil proti Edmontonu, Ottawa z 2:4 proti Tampi, Dallas pa je s 3:0 premagal San Jose.

Mrežo Kraljev je v St. Louisu v enajsti minuti prve tretjine načel novinec v moštvu Bluesa David Backes, v drugi tretjini pa sta zadetka dosegla še Lee Stempniak in Martin Ručinsky. Po minuti in 40 sekundah igre v zadnji tretjini je na 1:3 znižal 19-letni Hrušičan, ki je z backhandom ugnal Mannyja Legacea. Kopitar je v zadnjih petih tekmah dosegel pet golov in tri podaje in se Jevgeniju Malkinu na lestvici najboljših novincev približal na vsega eno točko zaostanka. "Počutim se odlično. Sem samozavesten in sproščen, trener in soigralci pa mi zelo zaupajo," je bil po vnovičnem odličnem izkupičku zadovoljen Kopitar. Kraljem je upanje na preobrat v četrti minuti zadnjega dela igre vlil Derek Armstrong, nato pa sta usodo Los Angelesa zapečatila Jay McClement in Barret Jackman.

Kopitarjev konkurent Malkin ni imel svojega dne, na gol Atlante je streljal dvakrat, a ni dosegel zadetka, za nameček pa so Pingvini po kazenskih strelih srečanje izgubili s 3:4. Pittsburghu je podaljšek zagotovil najboljši strelec lige Sidney Crosby, ki je zadel vsega 16 sekund pred koncem zadnje tretjine. Pri izvajanju kazenskih strelov sta bila oba iz moštva Pittsburgha, tako Crosby kot Erik Christensen neuspešna, oba iz moštva Atlante, Slava Kozlov in Marian Hossa, pa sta zadela in gostiteljem zagotovila 20. zmago v sezoni.

V Nashvillu sta se pomerili najboljši moštvi severovzhodne in centralne skupine, a so bili Plenilci brez moči. Gostje so neusmiljeno polnili njihovo mrežo in zmagali s 7:2.