Kopitar znova na ledu

V severnoameriški hokejski ligi NHL so v noči na četrtek odigrali šest srečanj. Po skoraj enomesečnemu prisilnemu počitku zaradi poškodbe se je v moštvo Kraljev iz Los Angelesa vrnil Anže Kopitar.

Objavljeno
22. marec 2007 10.41
Letalca Todda Fedoruka so na nosilih odnesli v bolnišnico
Los Angeles - V severnoameriški hokejski ligi NHL so v noči na četrtek odigrali šest srečanj. Po skoraj enomesečnemu prisilnemu počitku zaradi poškodbe se je v moštvo Kraljev iz Los Angelesa vrnil Anže Kopitar. Kralji so sicer na domačem ledu izgubili proti Zvezdam iz Dallasa z 2:4. Vodilni Buffalo, ki ima kot prvo moštvo že zagotovljeno mesto v končnici, je s 5:2 premagal Washington, San Jose je bil s 4:1 boljši od Chicaga, Vancouver je z 2:0 ugnal Nashville, Edmonton je z 1:5 klonil proti Coloradu, newyorški Rangerji pa so s 5:0 odpravili Philadelphio.

Kopitar je zaradi poškodbe hrbta izpustil zadnjih deset tekem, v katerih se je Kraljem uspelo odlepiti z dna lestvice pacifiške skupine, po vrnitvi v moštvo pa je igral 16 minut in enkrat streljal na nasprotnikov gol. Gola za Kralje, ki so v letošnji sezoni proti Dallasu igrali osmič in tudi osmič izgubili, sta dosegla Jamie Lundmark in Dustin Brown, za dallaške Zvezde pa so bili uspešni Mike Ribeiro, Antti Miettinen, Krys Barch in Jeff Halpern.

"So moštvo, proti kateremu je težko igrati. Takšne tekme so psihično zelo zahtevne in na njih je težko dosegati točke," je dejal strelec prvega zadetka za Dallas Ribeiro in dodal: "Enostavno si ne smeš privoščiti, da bi izgubil proti ekipi, ki na lestvici zaseda nižje mesto kot ti. Zavedamo se, da lahko premagamo vse te ekipe, saj smo od njih boljši. A to je treba dokazati tudi na ledu."

Kopitar ostaja na tretjem mestu lestvice novincev

Edini Slovenec v ligi NHL kljub odsotnosti na desetih tekmah ostaja na tretjem mestu lestvice novincev. V svoji uvodni sezoni med najboljšimi hokejisti sveta je doslej dosegel 56 točk in za štiri zaostaja za drugouvrščenim igralcem Colorada Paulom Stastnyjem, na prvem mestu pa je igralec Pittsburgha Jevgenij Malkin.

Kot prvi se je v končnico uvrstil Buffalo, ki je z zmago nad Washingtonom in zaradi poraza Nashvilla proti Vancouvru z 0:2 za točko prehitel Plenilce in se povzpel na prvo mesto lestvice.

Če je Buffalo postal prvo moštvo, ki si je zagotovilo mesto v končnici, pa je tudi že jasno, da Los Angeles, Phoenix, Edmonton, Chicago, Columbus in Philadelphia v končnici zagotovo ne bodo zaigrali.

Pretep že v prvi minuti tekme

Upanje za nastop med najboljšimi 16 moštvi lige pa še imajo newyorški Rangerji, ki so s 5:0 ugnali Philadelphio. Srečanje je zaznamoval pretep v prvi minuti tekme, v kateri sta si v lase skočila Ranger Colton Orr in Letalec Todd Fedoruk. Krajšo je potegnil slednji, ki so ga po Orrovem "knockoutu" na nosilih odpeljali v bolnišnico.