Kopitarjevi Kralji izgubili v Dallasu

V severnoameriški hokejski ligi NHL je bilo na sporedu sedem tekem. Los Angeles je izgubil v Dallasu z 1:3, slovenski hokejski biser Anže Kopitar pa je na ledu preživel 19 minut.

Objavljeno
16. januar 2007 10.55
Dallas - V severnoameriški hokejski ligi NHL je bilo na sporedu sedem tekem, edino zmago v gosteh pa je dosegla Tampa Bay, ki je premagala New York Islanders s 4:3. Los Angeles je izgubil v Dallasu z 1:3, slovenski hokejski biser Anže Kopitar pa je na ledu preživel 19 minut. Boston je po kazenskih strelih ugnal Buffalo s 3:2, Phoenix pa St. Louis s 5:4. Detroit je premagal Montreal z 2:0, Nashville je bil boljši od Calgaryja s 5:3, San Jose pa od Colorada s 3:1.

Zvezde iz Teksasa so prekinile niz treh zaporednih porazov in na domačem terenu premagale Kralje iz Kalifornije. Domača ekipa je dva od treh golov dosegla z igralcem več na ledu (Stu Barnes in Niklas Hagman), enega pa je dosegel še Trevor Daley. Na dvoboju sta se izkazala tudi Mike Ribeiro z dvema podajama ter vratar Marty Turco z 20 obrambami, za dokaj nerazpoloženo moštvo Anžeta Kopitarja pa je edini gol - ob igralcu več na ledu - dosegel Michael Cammalleri.

Tampa Bay je dosegla že peto zaporedno zmago. Vaclav Prospal je dosegel gol in dve podaji za moštvo iz Floride, poleg češkega krilnega igralca pa so pomembno vlogo odigrali še Martin St. Louis, Vincent Lecavalier in Brad Richards, ki so zbrali po gol in podajo. Za Otočane, ki so doživeli tretji zaporedni poraz na domačem ledu, so se med strelce vpisali Aleksej Jašin, Viktor Kozlov in Trent Hunter.

Redni del in podaljšek dvoboja med Bostonom in Buffalom ni prinesel zmagovalca (za gostitelje sta zadela Marc Savard in P.J. Axelsson, za goste pa Derek Roy in Jochen Hecht), v loteriji - izvajanju kazenskih strelov - pa je zmagoviti gol za Kosmatince dosegel Marco Sturm, ki je premagal gostujočega vratarja Ryana Millerja, s 36 obrambami sicer enega najvidnejših posameznikov tega dvoboja. Kojoti so prav tako slavili po kazenskih strelih, strelec odločilnega gola pa je bil v dvoboju s St. Louisom Slovak Ladislav Nagy.

Sloviti češki vratar Dominik Hašek je še vedno razred zase. Detroitov čuvaj mreže, ki v povprečju prejema le 1,98 gola na tekmo, kar je najboljši izkupiček na ledenih ploskvah NHL, je v dvoboju z Montrealom znova zaklenil svoja vrata in 74. v dolgoletni karieri tekmo končal brez prejetega gola. Hašek navzlic blestečim in navdušujočim predstavam ne bo branil barv Zahoda na bližnji tekmi zvezdnikov. Za moštvo iz središča ameriške avtomobilske industrije sta sicer zadela njegov rojak Jiri Hudler in Rus Pavel Dacjuk. Nashville, vodilno moštvo centralne skupine zahodne konference, je na domačem ledu ugnal kanadski Calgary s 5:3, San Jose pa je bil boljši od Colorada s 3:1.