Koprčani ostajajo neporaženi

Tekma med nogometaši Luke Koper in Laboda Drave se je končala z neodločenim izidom 0:0. Prvič v sezoni se je zgodilo, da koprski  nogometaši niso premagali nasprotnikove mreže.

Objavljeno
26. september 2009 20.54
L.Š./STA
L.Š./STA
Koper - Nogometaši Luke Koper in Laboda Drave so se v 11. krogu 1. slovenske nogometne lige razšli z neodločenim izidom 0:0.

Čeprav so Koprčani tudi po 11 krogih še vedno neporaženi, pa z razpletom današnje tekme ne morejo biti preveč zadovoljni. Kljub temu, da so bili večino tekme boljši tekmec od Drave (predvsem v drugem polčasu), jim ni uspelo premagati gostujočega vratarja Jozića. Sploh prvič v sezoni se je zgodilo, da koprski nogometaši niso premagali tekmečevega čuvaja mreže, točka pa je bila zato tudi največji možen izkupiček v dvoboju s Ptujčani. Kljub temu "kanarčki" ostajajo v trdnem vodstvu na lestvici.

Vodilna ekipa prvenstva je od začetka narekovala ritem, Ptujčani pa so z disciplinirano igro in vztrajanjem v osnovni postavitvi domačinom preprečevali strele iz ugodnih položajev. Ptujski protinapadi so bili nevarni, varovanci Adnana Zildžovića pa so v prvem polčasu sprožili celo več strelov v okvir vrat.

Še posebej nevarna sta bila Kelenc in Zajc, v obrambnih akcijah domačinov pa sta se izkazala Handanagić in še bolj Karić. Priložnosti Guberaca in Sesarja nista posebej nevarno ogrozili Jozićevih vrat, Karić pa je s prostega strela meril nenatančno. Drava bi lahko povedla po posrednem prostem strelu v kazenskem prostoru, vendar se Kronaveter pri izvedbi resnično ni proslavil.

V drugem delu so domači postavili stvari na svoje mesto in si vendarle priigrali bistveno več priložnosti. Osvežitev je prinesla dvojna menjava, kot sta vstopila Božičič in Hadžić. Nekajkrat je bilo zelo nevarno po njunih predložkih. Karić bi po Pavlinovi podaji lahko svojo ekipo povedel v vodstvo v 60. minuti, šest minut pozneje pa sta bila iz bližine blizu zadetka Pavlin in Kovačević. Zadnjo priložnost na tekmi je imel po Brulčevi podaji Pavlin, po njegovem strelu z glavo pa je žoga oplazila zunanji del vratnice.