15. december - Dan D za NBA?

Na vprašanje, ali bo igralce NBA moč še letos videti na ligaških tekmah, bomo dobili odgovor na začetku prihodnjega tedna.

Objavljeno
11. november 2011 08.25
Posodobljeno
11. november 2011 09.35
P. D., Delo.si
P. D., Delo.si

New York - Po novih napornih pogajanjih je komisar lige David Stern sindikatu igralcev predstavil novo ponudbo, v kateri je zajeto, da se bo dobiček delil na 50:50 pod pogojem, da se bo nova sezona začela 15. decembra in imela 72 tekem. Začetek play-offov in finala NBA bi se tako prestavil za teden dni.

»Ni najboljša ponudba na svetu, vendar sem jo dolžan vsaj predstaviti našim članom,« je za Yahoo Sports dejal Billy Hunter, izvršni direktor sindikata košarkarjev.

Predstavniki sindikata košarkarjev se morajo odločiti, ali bodo ponudbo zavrnili ali bodo o njej glasovali, v vsakem primeru, pa si bodo vzeli čas za temeljit premislek in svojo končno odločitev sporočili v začetku prihodnjega tedna. Nekateri igralci ponudbe ne želijo sprejeti, saj pravijo, da ni v skladu z njihovimi željami.

»Zakaj nas vedno znova privabljajo v New York na sestanke, če pa nas nikdar ne poslušajo?« je dejal igralec NBA. »Rekli smo jim, da ne želimo deleža, manjšega od 53 procentov, vendar so nam ponudili točno to. Povedali smo jim, da ne želimo takšne ponudbe. Zakaj zapravljajo naš čas?«

Nekateri igralci v ponudbi ne vidijo koristi in je zaradi tega ne morejo sprejeti kar tako. Prav tako so mnenja, da ponudba ni preveč različna od tiste, ki so jo zavrnili v torek. Lastniki klubov pa imajo pogajanj in izboljšav dovolj in znova grozijo, da bodo ponudbo umaknili ter jo zamenjali z mnogo neugodnejšo, če je igralci ne bodo sprejeli. »Pride čas, ko ima nekdo dovolj pogajanj in mi jih imamo,« je dejal Stern.

V začetku prihodnjega tedna bo tako znano, ali se bo saga v ligi končno zaključila, ali pa se bodo dolgotrajna pogajanja (spet) nadaljevala.