Allan Ray bo pri Krki nadomestil Stinsona

Curtis Stinson se je zaradi poškodbe gležnja vrnil v ZDA, nadomestil ga bo Allan Ray, ki ima tudi izkušnje z lige NBA.

Objavljeno
14. november 2011 19.30
Posodobljeno
14. november 2011 20.15
P. D., Delo.si
P. D., Delo.si

Novo Mesto - Košarkarji Krke so ostali brez organizatorja igre Curtisa Stinsona, ki se je zaradi poškodbe gležnja vrnil v ZDA, kjer bo v prihodnjih dneh prestal operacijo. V Novem mestu so že našli za novo okrepitev, saj se je ekipi pridružil 27-letni Allan Ray.

188 centimetrov visoki Američan je kariero začel na univerzi Vilanova, s katero se je leta 2006 uvrstil med osem najboljših na zaključnem turnirju NCAA. Leta 2006 je za NBA moštvo Boston Celtics odigral 45 tekem, nato pa je odšel v Italijo in podpisal pogodbo z italijanskim Lottomaticom, s katerim je igral sezono in pol, nato pa je preostanek sezone igral za Ferrari.Lansko sezono je igral za Montegranaro, kjer je v povprečju dosegal 10.3 točke, 2.8 skoka in 1.5 podaje na tekmo.

Košarkarji iz Novega mesta v tej sezoni ne blestijo, saj so v regionalnem tekmovanju ABA do sedaj na sedmih tekmah dosegli le eno zmago in zasedajo skromno 11. mesto. V torek jih čaka tudi uvodna tekma v evropskem pokalu, saj se bodo ob 20.30 uri v domači dvorani Leona Štuklja pomerili z moštvom Lietuvos Rytas, ki ga vodi nekdanji strateg Novomeščanov Aleksandar Džikić.