Bargnani tudi v Baskonii ni dočakal druge pomladi

Andrea Bargnani je zaradi težav s poškodbami malo igral in zdaj še sporazumno prekinil pogodbo s košarkarji Baskonie.

Objavljeno
26. april 2017 14.19
N. Gr.
N. Gr.

Vitoria - Andrea Bargnani je veljal za največjega evropskega košarkarskega talenta po Dirku Nowitzkem. Obetal je tako veliko, da ga je Toronto leta 2007 izbral kot prvi izbor nabora. S tem je Bargnani postal prvi Evropejec, šesti tujec v ligi NBA in ob Yau Mingu drugi igralec, ki ni igral na ameriških univerzah, a je bil vseeno izbran kot prvi izbor nabora. Za visokega igralca ga je odlikoval zelo prefinjen občutek za igro in dober met z razdalje. 

Pričakovanja so bila ogromna, Bargnani sicer ni igral slabo, a takšnih višav, kot so mu jih napovedovali, vendarle ni dosegel. V zadnjih letih so njegovo kariero zaustavile poškodbe in po 10 letih v ZDA se je pred sezono spet vrnil v Evropo, podpisal je pogodbo z Baskonio. Tudi v Vitorii zaradi težav s poškodbami ni prav veliko igral. V španski ligi ACB je imel povprečje 11,5 točke na tekmo in 2,5 skoka, v evroligi pa je bilo njegovo povprečje 8,8 točke in 1,8 skoka.

Na uradni klubski spletni strani Baskonie so danes sporočili, da se je klub z Bargnanijem dogovoril za sporazumno prekinitev pogodbe, tako da bodo slovenski reprezentant Jaka Blažič in soigralci v nadaljevanju sezone v končnici španskega prvenstva igrali brez italijanskega centra. V ligi NBA je 31-letni Bargnani igral za Toronto Raptors, New York Knicks in Brooklyn Nets.