Begić se znova vrača k zmajem

Občasni slovenski reprezentant Mirza Begić je nov košarkar v ekipi Uniona Olimpije.

Objavljeno
20. september 2014 21.30
BASKET-EURO-2013-CZE-SLO
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Ljubljana - Bosanski košarkar s slovenskim potnim listom Mirza Begić se je vrnil v Ljubljano in z Unionom Olimpijo podpisal pogodbo, ki pa mu omogoča predčasen odhod. Visoki center je za zmaje že nastopal v sezonah 2002/03 in 2007/08.

29-letni košarkar, ki je nastopil tudi na dveh evropskih prvenstvih v dresu Slovenije (2011 v Litvi in 2013 v Sloveniji), je v zadnjem mesecu že treniral s člansko ekipo, sedaj pa je tudi uradno postal del moštva trenerja Aleša Pipana.

»Begić, ki ima za seboj igranje v Žalgirisu, Realu in Olympiacosu, je igralec, ki si ga Union Olimpija cenovno ne more privoščiti. Mirza je dalj časa treniral z ekipo in sprejel našo ponudbo igranja z odprto pogodbo, ki mu omogoča odhod v primeru dobre ponudbe iz tujine. Z njegovo prisotnostjo smo pridobili na kvaliteti pod košem in izkušnjah, pa tudi na nivoju samega treninga. Njegov odnos, želja in pripravljenost za igranje v našem klubu je vredna zahvale. Upamo, da bo sodelovanje čim daljše,« je prihod 216 centimetrov visokega centra pokomentiral direktor kluba Matevž Zupančič.