Bird tudi uradno zapušča Indiano

Larry Bird je do zdaj edini, ki so ga v ligi NBA razglasili za najboljšega igralca, trenerja in generalnega menedžerja leta.

Objavljeno
01. maj 2017 23.35
Pacers Bird Basketball
A. V., STA
A. V., STA
New York - Potem ko so nekateri ameriški mediji že pred dnevi poročali, da 60-letni Larry Bird odstopa z mesta predsednika Indiane Pacers, kluba v severnoameriški profesionalni košarkarski ligi NBA, je zdaj nekdanji košarkarski zvezdnik tudi uradno potrdil dvoj odhod.

Legendarni Bird, ki je z Boston Celtics trikrat zaporedoma osvojil ligo NBA (1984-86), trikrat pa je bil izbran za najbolj koristnega igralca najmočnejše košarkarske lige na svetu (1981, 1984, 1986), je bil kot trener Indiane leta 1997 izbran tudi za najboljšega trenerja, leta 2011 pa še za najboljšega menedžerja, naj bi se za odstop odločil zaradi različnih pogledov z lastniki kluba glede prihodnosti Indiane Pacers.

"Morda se bom vrnil, ko bom star 70 let. A v tem trenutku je moja žena najbolj zadovoljna. V košarki sem, odkar sem bil v srednji šoli in ona me vseskozi spremlja," se je na račun svojega odstopa tudi malo pošalil legendarni zvezndik ameriške košarke.

Po odstopu Birda bo ekipo prevzel generalni direktor Kevin Pritchard. "Ugotovil sem, da je čas, da se poslovim z delovnega mesta s polnim delovnim časom. Ni pa to povezano z ekipo ali z mojim zdravjem. Rad bi počel še kaj drugega kot samo delal v košarki, bom pa ostal povezan z Indiano," je še sporočil Bird, ki bo za Pacers iskal mlade talente in ostal v klubu kot svetovalec.

Bird je do zdaj edini, ki so ga v ligi NBA razglasili za najboljšega igralca, trenerja in generalnega menedžerja leta.