Boisa: V sebi nosimo željo po maščevanju

Po krajšem premoru se bo ta teden nadaljevala košarkarska evroliga, kjer bo Union Olimpija v četrtek ob 20.45 gostila izraelski Maccabi, proti kateremu je v zadnjem krogu izgubila s kar 37 točkami razlike. »Vsak posameznik pri Olimpiji nosi v sebi željo po maščevanju,« je pred obračunom dejal Vladimir Boisa, ki se po poškodbi vrača v ljubljansko ekipo.

Objavljeno
14. februar 2011 16.15
Da. O., delo.si
Da. O., delo.si
Ljubljana - Postavlja se vprašanje, ali so Ljubljančani pred svojimi zvestimi gledalci sposobni premagati ekipo, ki jih je dva tedna nazaj nadigrala v vseh elementih košarkarske igre. Ob tem, da bo to za Maccabi zelo pomembno srečanje, saj si ne sme privoščiti spodrsljaja na poti v četrtfinale, hkrati pa seveda ne bo mogel računati na svojo fanatično publiko, ki se ob ljubljanski in beograjski poteguje za najglasnejšo v Evropi, poroča STA.

Strateg Uniona Olimpije Jure Zdovc se zaveda, da je težko odgovoriti na vprašanje, ali je ljubljansko občinstvo dejansko tako močan »šesti igralec«, da bi pomagalo Unionu Olimpiji do zmage, se pa zaveda, da njegovi varovanci ne morejo imeti tako slabega večera kot v Tel Avivu, če jih glasno spodbuja 13.000 gledalcev.

»Pokalno tekmovanje smo preživeli pred prask in zdaj smo vse moči usmerili v revanšo z Maccabijem. Prepričan sem, da bodo igralci znali odgovoriti na blamažo, ki nam jo je naredil Maccabi v svoji dvorani. Tako slabega dne ne moremo imeti še enkrat, še posebej, ker bomo igrali pred našo izjemno publiko,« pravi Zdovc in poudarja: »Tako, kot sem dejal pred gostovanjem v Izraelu, sem tudi zdaj prepričan, da smo v Stožicah sposobni premagati Maccabi.«

Njegovim besedam je na novinarski konferenci pritrdil tudi Vladimir Boisa, ki se vrača v ekipo po šestmesečnem okrevanju zaradi poškodbe kolena. »Vsak posameznik pri Unionu Olimpiji nosi v sebi željo po maščevanju za hud poraz v Tel Avivu, zato sem prepričan, da bo dal vsak od sebe svoj maksimum. Glavna naloga bo preprečiti njihovo hitro igro, ki nas je zmlela na prvi tekmi, ter seveda igrati potrpežljivo in dovolj čvrsto,« je dejal Boisa.

Oba optimizem črpata iz statistike Maccabija na gostovanjih. Čeprav so Izraelci z izkupičkom enajstih zmag in dveh porazov v tej sezoni evrolige še naprej trenutno najboljše moštvo v Evropi, pa imajo na gostovanjih kar obilico težav. Kot še piše STA, so poraza doživeli v Vitorii in Barceloni, na preostalih štirih gostovanjih pa so zmagali s tesnimi rezultati.

»Še zmeraj trdim, da bo imel Maccabi veliko težav, ko bo naletel na sebi enakovredne ali celo boljše ekipe. Pred domačo publiko igra zelo agresivno, čvrsto in tvegano, ko pa jih na gostovanjih umiriš pri tej tvegani obrambi, se potegnejo nazaj. To moramo storiti, da bo tekma trda in izenačena in da bomo imeli na koncu možnost za zmago,« dodaja Zdovc