Brata Dragić na NBA TV: Zorana čaka pevski nastop (VIDEO)

Prvi skupni intervju Gorana in Zorana Dragića v NBA: zadovoljna, ker se več vidita in lahko igrata skupaj.

Objavljeno
08. oktober 2014 10.28
Posodobljeno
08. oktober 2014 10.28
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Phoenix - Med pripravami na novo sezono pri Phoenixu sta slovenska košarkarja Goran in Zoran Dragić o »bratskem izzivu« spregovorila tudi za televizijo lige NBA. Oba sta zadovoljna, ker bosta lahko igrala drug ob drugem, starejši bo lahko pomagal mlajšemu pri uvajanju, a vsakoletni krst novincev Zokiju vseeno ne uide.

»Res sem vesel, da lahko zdaj več čas preživljam z bratom. Prej ga nisem ga videl po osem mesecev, nato pa sva moči združila v reprezentanci. Zdaj bo ves čas z menoj,« je povedal Goran, ki bo kajpak bratu pri prvih korakih v NBA v veliko oporo. »Lažje je, ker lahko igram ob njem. Dobro se poznava, že v reprezentanci igrava skupaj, a v klubu je vseeno drugače. Goran mi je kot novincu v veliko pomoč, saj je prvo leto v NBA najtežje,« je dodal Zoran.

Komentatorji pri NBA so bili sicer navdušeni, da iz države, ki ima komaj dva milijona prebivalcev, kar dva brata igrata v istem klubu v NBA. Čez lužo se je sicer poskusilo že devet slovenskih košarkarjev, še nikdar pa nista dva skupaj igrala v istem moštvu. »Mislim, da je to velik dosežek tako za našo družino kot tudi državo. Vidi se, da se v Sloveniji dobro dela z mladimi košarkarji,« je menil Goran in nato spregovoril še o svojih ciljih v novi sezoni.

»Moja pričakovanja do ekipe so zelo visoka, želimo narediti še korak višje. Lani nihče ni pričakoval,da bomo tako dobro igrali, zdaj je naš cilj, da pridemo v končnico. Smo bolj zreli, nabrali smo izkušnje, upam, da bomo zmagali na veliko tekmah,« se je nadejal.

Zorana na začetku čaka težka pot dokazovanja v ekipi. »Na parketu želim dati vse od sebe, pomagati ekipi, kolikor je mogoče, tako v obrambi kot v napadu,« je predstavil svoje načrte, nato pa se ozrl še k neizogibnim obveznostim, ki ga čakajo kot »rookija«. »Za Gorana moram vsak dan nekaj narediti. Plesal sem tudi že, vendar mislim, da se mi obeta še kakšna naloga,« je dejal Zoran, Goran pa ga je hitro zbodel, da bo verjetno moral peti na gala večeru - kar je pred leti počel tudi sam.