Brata Dragić prvič zaigrala skupaj pri Phoenixu

Slovenska košarkarska asa prispevala svoj delež k zmagi Sonc nad Flamengom (100:88): Goran šest točk, Zoran pa tri.

Objavljeno
09. oktober 2014 08.55
Flamengo Suns Basketball
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Phoenix - Pripravljalno obdobje pred začetkom nove sezone lige NBA so uspešno začeli tudi košarkarji Phoenixa, ki so bili v uvodnem preizkusu forme pred domačimi navijači s 100:88 boljši od brazilskega Flamenga iz Ria de Janeira. Privrženci kluba so prvič z aplavzom na parket pospremili oba slovenska reprezentanta, brata Dragić - Goran je pričakovano našel mesto v udarni peterki in nato na parketu prebil več kot 24 minut in pol, medtem ko je novinec Zoran na svojo priložnost prežal s klopi in jo, minuto in pol, tudi dočakal.

Brata sicer nista bila pretirano pri metu, Goran je prispeval šest točk, od tega eno trojko, vendar pa za dve metal zgolj 1:7, dodal pa je še po en skok in podajo. Zoran je svoj ognjeni krst prestal z eno zadeto trojko iz dveh poskusov, sicer pa je trener Jeff Hornacek priložnost ponudil kar 15 igralcem, medtem ko četverice ni poslal na parket. Najučinkovitejša je bila okrepitev iz Sacramenta Isaiah Thomas z 18 točkami, 15 jih je dodal Eric Bledsoe. Pri brazilskih poražencih sta izstopala 39-letni kapetan Marcelinho Machado (16 točk) in Američan Jerome Meyinsse (15), medtem ko je Argentinec Nicolas Laprovittola zmogel kar dvanajst asistenc.

Brazilci so bolje začeli, pobegnili s 6:0 in prvo četrtino končali z lepo prednostjo (26:21), kar je Sonca tako ujezilo, da so nato zavihala rokave in si do glavnega odmora zagotovila enajst točk zaloge. V tretjem delu je vnovič prišlo do zasuka, Flamengo je namreč z delnim izidom 7:0 spet prevzel vodstvo (66:63), a ne za dolgo, ob koncu četrtine je bil Phoenix ponovno pet točk spredaj, prednost pa so brata Dragić in soigralci v končnici znali suvereno zadržati in še oplemenititi.