Bryant četrtič MVP za zmago Zahoda

Na sinočnjem košarkarskem spektaklu v ligi NBA, tekmi All Star, so bili boljši košarkarji zahodne konference (148:143). Že četrtič zapored je naziv MVP pripadel Kobeju Bryantu.

Objavljeno
21. februar 2011 09.12
Š. Ro., delo.si
Š. Ro., delo.si
Los Angeles - Najboljši košarkarji severnoameriške košarkarske lige so se sinoči na parketu v Staples centru srečali na tradicionalni tekmi zvezd, kjer je zahodna koferenca premagala vzhodno (148:143), najzaslužnejši za zmago pred domačimi gledalci pa je bil vnovič igralec Los Anegels Lakersov, Kobe Bryant.

Bryant je prispeval 37 točk in 14 skokov in tako osvojil že svoj četrti zaporedni naziv najkoristnejšega igralca (MVP). »Želel sem si dobro igrati, trudil sem se po najboljših močeh, da uprizorimo dober šov. Zmagati pred domačo publiko je nekaj najlepšega,« je povedal Bryant, ki se je s četrto nagrado za MVP izenačil z rekordom Boba Pettita.

»Gledalci so nas izbrali na podlagi iger v rednem delu, ko igramo na vso moč. Zato sem soigralcem dejal, da se moramo pokazati v luči, v kateri so nas vajeni gledati,«je dejal Bryant, ki je le za pet točk zaostal za rekordom Wilta Chamberlaina iz leta 1962. Pa to ne zaradi nesodelovanja soigralcev, temveč dejstva, da v zadnjih sedmih minutah ni dosegel koša. »Zaslužil si je rekord. Vsi smo to želeli, vendar je bil očitno 'ta star' že malce utrujen,« je dejal drugi najboljši strelec zahoda Kevin Durant (34 točk).

Nič manj ni sicer blestela tudi zvezdniška zasedba Vzhoda. Igralcu Miami Heata LeBronu Jamesu je uspel neverjeten trojni dvojček, in sicer 29 točk, 12 podaj in 10 skokov. 

Ekipa zahoda s Kobejem Bryantom (Los Angeles Lakers), Timom Duncanom (San Antonio Spurs), Carmelom Anthonyjem (Denver Nuggets) in Dirkom Nowitzkijem (Dallas Mavericks) si je odločilno prednost nabrala že v prvih treh četrtinah, ko je vodila s 17 točkami naskoka. LeBron James, Dwyane Wade (oba Miami Heat) in druščina so v zadnjem delu poraz močno ublažili.

Griffin kot Milič

Poleg dosežkov Bryanta in Jamesa bo vikend all stars v Los Angelesu šel v zgodovino tudi po atraktivnem zabijanju novinca Blaka Griffina preko avtomobila. Igralec ekipe Los Angles Clippers je preskočil pokrov sponzorskega vozila in v tekmovanju v zabijanju prehitel Javala McGeeja iz Washintgona. Podobno atrakcijo je že leta 1995 na slovenskem dnevu košarke izvedel Marko Milič, ki je za razliko od Griffina preskočil streho avtomobila. V metanju trojk je slavil James Jones iz Miamija.

Tridnevno tekmovanje je v dvorano Staples center privabilo številne zvezdnike iz bližnjega Hollywooda. Tam so bili najstniški pevec iz Kanade Justin Bieber, glasbeni izvajalci Beyonce, Jay-Z in Steven Tyler, filmski igralci Jack Nicholson, Warren Beatty ter Dustin Hoffman, komedijant George Lopez, vse skupaj pa je med polčasom zabavala pevka Rihanna, ki je v razprodani dvorani praznovala svoj 23. rojstni dan.

Zabijanje Griffina na tekmi All Star:

 

Zabijanje Miliča iz leta 1995: