Chris Booker spet član Krke

Potem ko so se košarkarji Krke hitro razšli z Derrickom Nixom, bo vrzel pod košem zapolnil povratnik Chris Booker.

Objavljeno
26. september 2013 14.40
rsi_KOSARKA KRKA PARTIZAN
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Novo mesto - Potem ko se je košarkarski državni prvak Krka že po dveh mesecih razšel z nesojeno ameriško okrepitvijo, centrom Derrickom Nixom, so v Novem mestu vrzel pod košem zapolnili s povratnikom Chrisom Bookerjem. Ta 31-letni in 208 cm visoki krilni center se na Dolenjsko vrača po dveh sezonah, v pretekli je branil barve tretjeuvrščenega grškega prvoligaša Panioniosa, še pred tem pa tudi belgijskega Teleneta Oostendeja.

Booker je postal ljubljenec novomeških navijačev kot eden najvidnejših igralcev Krke v njeni najuspešnejši sezoni 2010/11, ko je poleg obeh domačih lovorik dvignila tudi trofejo v evropskem pokalu eurochallenge, v ligi ABA pa se je prebila na sklepni turnir. Tedaj je sezono končal s povprečjem 10,7 točke, 5,8 skoka in 0,7 podaje na dvoboj.

»Chris je bil v prvi sezoni v dresu Krke med navijači zelo priljubljen zaradi obsežnega košarkarskega znanja, borbenosti in požrtvovalnosti, pa tudi zavoljo športnega obnašanja. Prepričani smo, da bo tako tudi v prihajajoči sezoni,« so sporočili iz novomeškega tabora. Krka je sicer v včerajšnjem pripravljalnem dvoboju pokleknila pred Avellinom z 79:82. Dvoboj je bil ves čas negotov, Edo Murić je tik pred koncem zgrešil met za izenačenje. Zadeli so: Jasmin Hukić 16, Malcolm Ray Armstead 11, Smiljan Pavić in Zvonko Buljan 10, Luka Lapornik 9, Jaka Klubučar 8, Edo Murić 7, Erjon Kastrati 4, Matej Rojc in Tomaž Bolčina po 2.